Smitten accelerer: Skole lukker ned

Foto: Muldbjergskolen (Hjørring Kommune).

Styrelsen for Patientsikkerhed har mandag den 6. december 2021 givet byrådet i Hjørring Kommune påbud om en midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på skolen.

På Muldbjergskolen i Hjørring Kommune er 0.-5. klasseelever sendt hjem.

Styrelsen for Patientsikkerhed har mandag den 6. december givet byrådet i Hjørring Kommune påbud om en midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på skolen. Det betyder at nedlukningen for netop disse klassetrin begynder fra og med tirsdag d. 7. december.

Læs også

Dronning Elizabeth i stor sorg efter dødsfald

Det oplyser Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

"Der er ved beslutningen om påbud lagt vægt på, at der er udbrudt smitte med covid-19 på skolen. Således er det af Lene Skjelbo fra den kommunale hygiejneorganisation oplyst, at der pr. dags dato er 127 smittede elever og 9 smittede ansatte. Der er ligeledes lagt vægt på, at smitten primært er udbredt på 0.-5. klassetrin, at smitten er accelereret hurtigt og det opleves, at smitten er ukontrollabel," skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i påbuddet. 

Påbuddet er gældende i 7 dage fra den 7. december 2021 til den 13. december 2021, begge dage inklusive. Medmindre Styrelsen for Patientsikkerhed inden da ophæver påbuddet eller fastsætter et nyt påbud, oplyser Hjørring Kommune. 

Muldbjergskolen vil i denne periode være lukket for 0.-5. klasseelever og deres forældre eller andre pårørende. Eleverne bliver tilbudt nødundervisning i form af fjernundervisning.

Fortsat åben for de ældste elever

Skolen er fortsat åben for almindelig undervisning for eleverne i 6. – 9. klasse. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle skolens øvrige elever, personale og deres familier bliver testet mindst én gang i løbet af nedlukningen.

Læs også

Personalet har fået corona: Her lukker de ned omgående