Sne på vej til Danmark: Vores 'naboer' får 20 graders varme

Skrevet af Henrik R

63 uger siden

|

26/03/2023
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens vi igen skal gå rundt i sne og frostgrader, selvom vi snart er i april, så ser det anderledes godt ud for vores 'naboer'.

Dagens topnyheder

I løbet af de kommende dage ventes der at falde sne i Danmark, og der ventes op til fire dage i streg, hvor der vil være vinterligt nedbør.

Temperaturen kommer også til at falde en del, da vi kan få helt ned til -5 graders frost om natten, hvor vi i løbet af de sidste par dage har været tæt på 10 graders varme i løbet af natten.

Men mens det ser rigtig koldt ud i Danmark, så skal man ikke andet en flyve en lille times tid vestpå, for at få varme.

I Storbritannien venter de nemlig op til 20 graders varme i løbet af den kommende tid, hvor vi altså herhjemme kan se ind i frost og sne.

20 graders varme i Storbritannien

Storbritannien kan forvente 20°C næste uge - når foråret endelig ankommer. Dele af landet vil opleve temperaturer omkring 20°C, og det sker ikke længe efter, at de i nat satte uret en time frem.

Forårsagtige forhold vil komme efter måneder med køligt vejr, hvor kuldeperioder og arktiske jetstrømme har forårsaget frysende forhold og snebyger over hele landet. British Weather Services' senior meteorologiske konsulent, Jim Dale, udtaler, at vejret gradvist vil blive bedre, og påskemandag kan det nå op på 20°C.

"Der er gode tegn på, at denne form for skift i vejret vil komme lige i tide til påsken," sagde han til Mirror. "Så jeg forventer, at når vi kommer igennem påskeperioden, vil vi nærme os de 20 grader i syd og øst, og måske endda i nord og det østlige Skotland.

I påsken i Danmark ventes der pt. op til 13 graders varme, så det er en pæn forskel fra det vejr, som de snart kan opleve i England og Skotland.