Søren Brostrøm med vigtig vaccinemelding

Nu kommer Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen med vigtige vaccine-informationer.

Gravide har en øget risiko for at få et alvorligt forløb med COVID-19, og sygdom under graviditeten kan øge risikoen for at føde for tidligt.

Sådan lyder det indledningsvist i den pressemeddelelse, Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm netop har sendt ud.

Læs også

75-årig måtte knokle hver aften for at få råd til konens kørestol: Så fik de uventet overraskelse

Sundhedsstyrelsen har efter gennemgang af nyere data og erfaringer fra andre lande, besluttet at anbefale vaccination til gravide og ammende.

En række lande har efterhånden fået omfattende erfaring med vaccination af gravide og ammende med mRNA-vaccinerne fra BioNtech-Pfizer og Moderna, herunder USA, Israel, Canada og Skotland. Data fra disse lande viser samstemmende, at vaccinerne er meget effektive og sikre for både den gravide og for det ufødte barn samt for den ammende og det diende barn.

”Vi har over de seneste måneder været i løbende dialog med fødselslæger, jordemødre og andre fagfolk med viden om COVID-19 blandt gravide og ammende, herunder vaccination. Samtidig har vi selv gennemgået de nye data fra andre lande. På den baggrund har vi i Sundhedsstyrelsen besluttet at udvide det generelle vaccinationsprogram med de vacciner, vi anbefaler, så det fremover også omfatter kvinder, der er gravide eller ammer.” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm og tilføjer:

”Med vores anbefaling følger vi en række andre europæiske lande som for eksempel Sverige og Holland. Samtidig kan vi nu med baggrund i faglig viden om vaccinernes effekt og sikkerhed give et trygt tilbud til de mange kvinder, der har været kede af ikke at kunne blive vaccineret. Som fødselslæge ved jeg, hvor vigtigt det er, at de gravide kan føle sig trygge i deres graviditet,” fortæller Søren Brostrøm, der samtidigt understreger, at vaccination af de op imod 100.000 kvinder, der er gravide eller som ammer, også vil bidrage til en endnu stærkere befolkningsimmunitet i Danmark.

Er du gravid, anbefaler Sundhedsstyrelsen - ud fra et forsigtighedsprincip - at du bliver vaccineret i 2. eller 3. trimester, men man kan godt blive vaccineret i 1. trimester efter aftale med en læge. Har du planer om at blive gravid, eller går du i fertilitetsbehandling, anbefaler vi, at du tager imod tilbuddet om vaccination nu.

Læs også

3 mænd forsøgte at overfalde 77-årig kvinde ved hæveautomat: Det skulle de aldrig have gjort

 

 

Dagens Gossip