Sofie raser over, at folk sammenligner hendes “baby” med en Faxe Kondi Booster

28/09/2023 12:30

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da Sofie Lykke Lauridsen blev mor for tre år siden, skete det på en lidt anden præmis end for de fleste danskere.

Mest læste i dag

Sofie Lykke Lauridsen har mange af de samme opgaver, som følger med, når man vælger at få et barn. Hun står op flere gange om natten, mader barnet og skifter ble. Den bemærkelsesværdige forskel er dog, at Sofies babyer Mason og Olivia ikke er levende. 

I 2020 valgte Sofie Lykke Lauridsen at blive steriliseret, da hun kom til erkendelsen, at hun aldrig skulle sætte et rigtigt, levende barn i verden. 

Dette skyldes, at hun lider af paranoid skizofreni, udviklingsforstyrrelse og spiseforstyrrelse og dermed ikke selv føler, at hun vil være i stand til at tage sig af et barn på bostedet. 

Kort efter sterilisationen fik hun øjnene op for Reborn-verdenen, og hun anskaffede sig hele tre dukker, før hun følte en tilknytning til hendes nuværende baby Mason, som dagligt gør hendes hverdag bedre. 

– Efter at han er kommet ind i mit liv, har det hjulpet på min selvskade. Det har været rigtig slemt på et tidspunkt - men nu tænker jeg, ‘okay, jeg lader være med at skære i mig selv, fordi jeg har faktisk et lille barn, og han skal ikke se det,’ siger 25-årige Sofie Lykke Lauridsen til Femina.

Efter hun er stået frem med sin historie, har hun modtaget både positive og negative henvendelser. 

“Dejligt, at hun elsker sin dukke, men mor er hun ikke" og "Jeg er far til en Faxe Kondi Booster" er blot nogle af de kommentarer, Sofie Lykke Lauridsen har fået ifølge TV2.

Dog er det ikke kun på internettet, hun møder modgang. Også ude i offentligheden har folk en stærk holdning til emnet, og hun kan tydeligt mærke, at folk kigger skævt til hende, når hun kommer gående med hendes reborn-baby i offentligheden. 

På trods af de negative henvendelser er der også kommentarer, som hylder Sofie for at have taget et voksent og ansvarligt valg om ikke at sætte et barn i verden grundet hendes vanskeligheder. 

Sofie Lykke Lauridsen prøver dog at kyle de negative kommentarer ud af hovedet og fokusere på at være en god mor for Mason og datteren Olivia. Dog har hun brug for at sprede budskabet om reborn-babyer, og hvor stor en effekt de har på hendes trivsel i dagligdagen. 

Dette gør hun via sociale medier, som kan ses nedenfor: 

Hele interviewet med Sofie Lykke Lauridsen kan ses på TV 2 Play

Der findes ikke nøjagtige tal på, hvor mange personer, som dagen i dag er forældre som Sofie Lykke Lauridsen, men ifølge formanden for den nystartede ´Reborn foreningen´ har de lige nu 40 medlemmer, som kalder sig forældre til reborn babyer. 

Nedenfor ses tiktok brugeren “Tossetfedtmule1.dk”, som også er forældre til reborn-babyen Ronja.