SSI afprøver ny coronatest

Foto: Shutterstock

SSI vil i samarbejde med Region Hovedstaden afprøve en ny hjemmetest mod covid-19.

Skruer vi tiden et år tilbage, så var der lange køer til at få foretaget en PCR-test over hele landet. Lige nu er presset ikke stort, for folk tester sig hovedsageligt via en hjemmetest, hvis de altså overhovedet tester sig for covid-19.

En sådan hjemmetest er en såkaldt nasal test, altså i næsen. Det er altså ikke det samme som en PCR-test, men skulle du gå og savne en sådan test, så der er godt nyt til dig.

Læs også

Kvinde vejede 150 kilo, men 5 ændringer gjorde, at hun tabte 90 kilo og i dag er uigenkendelig

Statens Serum Institut (SSI) har i samarbejde med Region Hovedstaden nemlig i sinde at teste en ny test. Det er en PCR-test, som skal være en hjemmetest. Testperioden vil være 1.-22. december. 

Med den nye test kan borgere altså pode sig selv, og ifølge SSI kan det blive et nyt redskab til overvågningen af covid-19 samt lignende luftvejssygdomme.

- Hvis projektet bliver en succes, kan det betyde, at borgere kan foretage en covid-19 PCR-test derhjemme, og så aflevere testen ved fælles opsamlingssteder, i stedet for at skulle ind og testes ved et testcenter, som man skal i dag, siger Anne-Marie Vangsted, faglig direktør hos SSI ifølge TV 2.

Afprøvningen af den nye test foregår i Valby Testcenter. SSI-direktøren forventer, at 3000 borgere skal deltage i forsøget. Konkret vil det foregå sådan, at man først registrerer sig på en app ved TCDK med Mit-ID.

Herefter scanner man et prøverør, som medfølger med testkittet. Herefter tester man sig selv og afleverer prøven ved et opsamlingssted.

Metoden minder meget om den, som man blandt andet har kørt med i Storbritannien over en længere periode.

Læs også

Stort drama i Aalborg Zoo

 

Dagens Gossip