Stort drama i Aalborg Zoo

Foto: Shutterstock

Onsdag blev en anelse mere dramatisk end forventet i Aalborg Zoo.

Onsdag var ikke en helt almindelig dag i Aalborg Zoo. Onsdag var nemlig dagen, hvor man skulle tage afsked med de to chimpanser, man havde tilbage i haven.

Årsagen skal findes i, at chimpansernes anlæg er forældet samt at der desuden er pladsmangel. Hvad der skulle have været et stille roligt farvel, blev dog noget mere dramatisk end forventet.

Læs også

Heldig dansker vinder 5 millioner kroner: Holder fortsat på stor hemmelighed

For pludselig handlede flytningen i stedet om liv og død. Der opstod nemlig tvivl om, hvorvidt den ene chimpanse ved navn Laura trak vejret eller ej.

- Vi var bekymrede for, om hun trak vejret. Det kan være virkelig svært at se. Så derfor satte vi overvågningsudstyr på den. Jeg kunne ikke høre hendes hjerte slå, og det, tror jeg, simpelthen er, fordi de har så dyb en brystkasse, siger Trine Hammer Jensen, der er dyrlæge i Aalborg Zoo til TV 2 Nord.

Undervejs i forløbet stod en skytte klar i tilfælde af, at Laura skulle vågne og i samme ombæring være helt balstyrisk. Så galt gik det heldigvis ikke. 

- Vi måtte bruge vækkemiddel, og så måtte vi monitorere hende for se, at der var vejrtrækning, siger Trine Hammer Jensen.

Forud for flytningen var de to chimpansers nye hjemsteder underettet om alt fra chimpansernes foderplaner, adfærd og ikke mindst sundhedsmæssige tilstand.

Alligevel vakte det overraskelse, da der for en kort stund var tvivl om Lauras respiration.

Dyrlæge Trine Hammer Jensen glæder sig nu over, at der er kommet ro på gemakkerne. Selvom det er sket, så er arbejdet ikke slut endnu.

- Vi skal rydde op og have sendt blodprøver afsted, så vi kan få lavet et generelt sundhedstjek af Laura. Men alt i alt er vi lidt trætte, men også lettede over, at alt er gået vel, siger hun.

Læs også

Heidi Klums datter Leni Klum smider tøjet: Overlader næsten intet til fantasien

 

Dagens Gossip