SSI med opløftende melding: Flokimmuniteten er nær

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

SSI med opløftende melding

Smittetallene har ikke været under 40.000 de seneste dage, hvorfor der samlet set nu er 1.438.181, som har været smittet med covid-19 i alt.

Det sammenlagt med en pæn vaccinationsrate er meget lovende.

Derfor er man for alvor begyndt tale om en mulig flokimmiunitet i den danske befolkning.

Læs også

Kvinde udløser debat i viral video: Fanger sin mand på fersk gerning

Seneste instans til at tilmelde sig denne holdning er Statens Serum Institut. Det oplyser faglig direktør i SSI, Tyra Grove Krause, i et skriftligt svar til TV 2

“Det vil medføre, at smittetallene vil falde, da det simpelthen er sværere for virus at finde modtagelige i vores samfund,” oplyser Tyra Grove Krause.

Selvom det lyder dejligt med flokimmunitet, så vil det ikke vare for evigt.

Det skyldes, at immuniteten hvad enten den er naturlig eller fra vaccine, på et tidspunkt vil udløbe hvorfor man måske vil se nye mutationer udvikle sig hastigt.

SSI forventer sådan set også, at nye mutationer kommer i spil på et senere tidspunkt.

Er det tilfældet, så kan et 4. stik også blive relevant.

Men selvom det måtte ske, så vil en ny mutant komme dårligt fra start. Det mener professor i immunologi ved Københavns Universitet, Jan Pravsgaard Christensen

“For selvom virus går i dvale på grund af vejret, så kommer den til at gå endnu mere i dvale, fordi den har svært ved at overleve i en meget immun befolkning. Det betyder også, at efterår- og vintermånederne kommer til at starte på et lavere niveau,” siger han. 

Yderligere supplerer professoren, at selvom flokimmuniteten vil dale, så vil der til næste vinter stadig være en god basisimmunitet i samfundet, som altså vil give dårligere vilkår for smitten.

Læs også

Metaldetektor gør uhyre sjældent fund: Solgt for stor formue

 

Dagens Gossip