Statsministeren vil tvangsfjerne flere udsatte børn

Foto: Shutterstock.com

Flere udsatte børn skal i fremtiden bortadopteres. På den måde får de en ny chance for at få noget ud af livet. Det sagde Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale.

Mette Frederiksen lagde i valgkampen op til, at hun skulle være 'børnenes statsminister'. Den ambition tog hun virkelig alvorlig i sin nytårstale, da hun onsdag aften i den tv-transmitterede tale tonede frem fra arbejdsværelset på Marienborg. I sin første tale som landets statsminister, blev det børnenes vilkår i dagens Danmark, der fik størstedelen af fokuset. 

I den traditionelle nytårstale kom Mette Frederiksen med en klar opfordring til at lægge både fløjlshandsker og berøringsangst fra sig, når det kommer til familier, hvor børnene har det svært. 

"I dag får nogle forældre for mange chancer. Måske i den bedste mening. Men når en 12-årig bliver fjernet fra hjemmet, så ligger der ofte 11 dårlige år bag. Derfor må vi lægge berøringsangsten væk," fortalte statsminister Mette Frederiksen bag skrivebordet på Marienborg. 

Det betyder, at flere børn i fremtiden skal tvangsfjernes fra familien og derefter bortadopteres. Statsministeren ønsker desuden, at myndighederne skal kunne gribe tidligere ind så hurtigt, at børnene ikke får ar på sjælen. 

Mette Frederiksen har uden tvivl været klar over, at det er et synspunkt, som deler vandene. I talen sagde hun, at "nogle vil sige, at vi skal forebygge mere, passe mere på familierne". Det erklærer statsministeren sig enig i, men hun mener ikke, at de værktøjer alene er nok. Derfor konkluderede hun, at vi (danskerne, red.) entydigt må tage børnenes parti.

Læs også

Veganer-forældre sigtet for mord på spædbarn: Fodrede kun rå frugter og grøntsager