Veganer-forældre sigtet for mord på spædbarn: Fodrede kun rå frugter og grøntsager

Foto: Shutterstock.com

Et forældrepar skal i retten for drabet på deres eget barn, hvilket skyldes en dårlig ernæring. Forældrene fordrede kun barnet med få frugter og grøntsager.

Et forældrepar er blevet dømt for overlagt mord, da deres blot 18-måneder gamle dreng mistede livet.

Spædbarnet døde den 27. september i armene på forældrene Ryan og Sheila O’Leary, og barnet vejede blot sølle 7.7 kg, hvilket svarer til vægten på syv måneder gammelt barn.

Læs også

Forældre sultede baby med veganerkost: Nu er de tiltalt for børnemishandling

Årsagen skal findes i, at det veganske forældrepar ikke ønskede at fodre deres barn med andet end vegansk kost, og barnet fik derfor ikke andet en rå frugter og grøntsager. Dertil fik barnet af og til brystmælk fra moren. Det fortalte forældrene til politiet ifølge USA Today.

Obduktionen af det lille barn viste også, at dødsårsagen var den dårlige ernæring. Den medførte blandt andet dehydrering, problemer med leveren og hævelse på både arme, hænder, fødder og ben.

Sulter deres andre børn

Det var ægteparret selv der ringede efter hjælp, da deres spædbarn ikke længere trak vejret. Da hjælpen ankom blev de mødte af parrets tre andre børn. To af disse var parrets biologiske børn, og de blev beskrevet som værende ekstremt små i forhold til deres aldre.

De var henholdsvis tre og fem år gamle, og de var både blege og gullige i huden.

Derudover så vejede de langt under det anbefalede for deres aldre, og de havde sorte tænder, hvilket krævede en tandoperation.

Den sidste barn var Sheilas datter, men som havde en anden far. Hun var den sundeste af de tre børn, og det skyldes højst sandsynligt, at hun jævnligt besøger sin biologiske far, hvor hun får en bedre kost.

De to forældre var væsentligt sundere end deres børn, hvert fald hvad deres vægt angår. Moren var kun svagt undervægtig, mens faren lå indenfor den normale vægt.

Parret er blevet anholdt og sigtet for overlagt mord, og de forventes snart at blive stillet for retten.

Læs også

Bedstemor kræver 300 kroner pr. gæst: Tjente 1.000 kroner på familien juleaften