Stor corona-nyhed: Nu kan danskere blive færdigvaccineret hurtigere

Foto: Shutterstock.

Der er nu et kortere interval for at blive færdigvaccineret, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Fire uger.

Det har været intervallet mellem første og andet vaccinestik hidtil.

Læs også

32-årige Hanna raser: “Hvordan skal jeg komme ud af mit hus?”

Men nu bliver dette interval kortere.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Alle, der skal vaccineres med vaccinen fra Pfizer-BioNTech, kan nu få sit andet stik blot tre uger efter første stik. For vaccinen fra Moderna er intervallet stadig fire uger, oplyses Sundhedsstyrelsen.

Foto: Shutterstock.

“Det betyder, at man kan blive færdigvaccineret tidligere end hidtil. Dermed får flere mulighed for at få sit coronapas noget før, og, vigtigst af alt, får flere fuld effekt af vaccinationen og dermed bedre beskyttelse mod COVID-19. Samtidig sikrer vi en bedre epidemikontrol ved at få flest muligt færdigvaccineret hurtigst muligt,” skriver Sundhedsstyrelsen. 

Mere fleksibelt at bestille og ændre tid

Rigtig mange holder sommerferie lige nu, men selvom man er taget på ferie i en anden region, så kan det godt lade sig gøre at blive vaccineret. Man behøver nemlig ikke længere at blive vaccineret samme sted til begge vaccinationer, oplyser Sundhedsstyrelsen. 

Kommer med opfordring

De seneste dage er der sket en stigning i antallet af smittede. Omkring otte ud af ti er smittede med den nye, mere smitsomme Delta-variant.

”Vi har stadig god kontrol med epidemien, men samtidig er det vigtigt at understrege, at COVID-19 vaccinerne er et af vores vigtigste våben mod coronavirus på dette punkt i epidemien. Vaccinerne har vist, at de har en god effekt; også på de nye, mere smitsomme varianter. Så nu gælder det om at få flest muligt vaccineret,” siger enhedschef, Bolette Søborg.

Det er på grund af de stigende smittetal, at Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne har valgt at gøre det endnu lettere at booke tid til vaccination.

Læs også

Nedsat hastighed og forbud mod disse biler: Kommer til at ramme her

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip