Stor coronaopdagelse i Danmark

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det viser sig nu, at coronavirussen var i Danmark flere dage før, man oprindeligt troede.

Den 27. februar skete det, som mange havde frygtet. Coronavirussen var kommet til Danmark.

En dansker ansat ved TV2 havde været på skiferie, og han havde taget sygdommen med sig hjem. Det skulle altså vise sig at blive startskuddet på det, som vi fortsat er midt i. Den store coronakrise i Danmark.

Læs også

Dramatisk ulykke i dansk bageri

Nu viser det sig dog, at den TV2-ansatte formentlig ikke har været den første smittede dansker, og at virussen faktisk var i landet flere dage før.

Eurofins Miljø der er Danmark største miljølaboratorium har nemlig taget prøver af nedfrossen spildevand, og disse prøver viser spor af coronavirus.

Coronavirus var allerede i Danmark denne dag

Spildevandet er blevet indsamlet fra 23.-24. februar, og det er altså 3-4 dage før, at den TV2-ansatte dansker blevet bekræftet smittet med coronavirus.

Det spildvand der er blevet testet stammer fra Solrød nord fra København. Man mistænker, at det er personer, der er kommet hjem fra vinterferie, der har haft smitten med hjem.

“Hvis du ser på datoen, så er det få dage efter vinterferien, hvor masser af danskere var vendt hjem fra skiferier i Østrig og Norditalien, herunder med al sandsynlighed også folk i Solrød,” lyder det fra Jesper Gamst, der er direktør for Eurofins Miljø til Berlingske.

Solrød er pt. den eneste kommune, hvor der i februar har været coronavirus i spildevandet, mens der til gengæld i marts var coronavirus i spildevand fra de fleste kommuner fra Herning, hovedstaden og Aarhus.

Læs også

Sad to timer i 27 graders solskin: Nu ligner hun Quasimodo

 

 

 

Dagens Gossip