Stort smitteudbrud: Hel kommune lukker ned

Foto: Shutterstock

“Vi er tvunget til at lukke ned,” lyder det.

Hørsholm Kommune har i dag den 7. maj modtaget de nyeste testkorrigerede incidenstal fra Sundhedsministeriet. Tallet ligger på 270, og derfor træder den automatiske nedlukning af kommunen i kraft fra lørdag den 8. maj.

Læs også

Nu er det bekræftet: Løvens Hule vender tilbage

Det oplyser Hørsholm Kommune på sin hjemmeside.

Nedlukningen betyder, at grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner lukkes. Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, i sognet lukkes. Derudover lukker også butikker, restauranter, storcentre og det liberale erhverv.

Borgmester Morten Slotved kalder situationen alvorlig.

”Hørsholms smitteudbrud overskygger desværre den glædelige nyhed om, at samfundet igen åbner. Vi står i en kritisk situation, hvor vi er tvunget til at lukke ned. Vi samarbejder med alle relevante myndigheder, og vi må komme igennem det her med samfundssind. Vi skal lade os teste og overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så kommer vi hurtigt tilbage på sporet igen,” lyder det fra Morten Slotved.

Her er smitten højest

Smitten er højest blandt de 15-20-årige og har nu bredt sig til nære kontakter i husstandene. 

Smitteudbrud i kommunen sker, efter at ni drenge blev smittet efter at have været samlet for at se en Champions League-semifinale, skriver Ekstra Bladet.

Morten Slotved opfordrer til, at borgerne lader sig teste.

”Situationen kræver handling fra os alle sammen, så vi hurtigt kan åbne kommunen igen og komme tilbage på sporet. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt lader sig teste nu, og gerne ved en PCR-test, da den er mere sikker end en hurtigtest,” siger han.

Læs også

Kongehuset med trist udmelding: Kommer ikke til at ske