Stort smitteudbrud: Skole lukkes ned i en uge

Foto: Google Maps

Skolen lukker helt ned i en uge på grund af et større smitteudbrud.

Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder påbud om midlertidig nedlukning af indskolingen på Læringshuset i Høje-Taastrup Kommune pga. et større smitteudbrud fordelt på flere klasser.

Læs også

Andy var indlagt med Corona i 10 måneder: Fik besynderligt besøg undervejs

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på Twitter. 

Nedlukningen betyder, at børnene i indskolingen fra 0. til og med 3. klasse ikke skal i skole. Nedlukningen gælder til og med 16. november.

Nedlukningen kommer i kølvandet på en tid med stigende smittetal. Tirsdag var der for 6. dag i streg mere end 2.000 smittetilfælde i Danmark.

De stigende coronatal fik Statsministeriet til at indkalde til pressemøde mandag aften, og her opfordrede Mette Frederiksen igen til vaccination. Samtidig kom det også frem, at regeringen ønsker at genindføre coronapasset, og i går besluttede Folketingets epidemiudvalg at coronapasset igen skal i spil.

Det glæder Sundhedsminister Magnus Heunicke.

“Vi ved, at stigninger i smitten kommer med en hale af stigninger i indlæggelser. Så selvom vi har godt styr på epidemien og en høj vaccinationstilslutning, er vi nødt til at handle nu. Det er rettidig omhu,” lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Læs også

Hun plyndrede sin brors slik og endte med et kæmpe hul i tungen

“Jeg er derfor også meget glad for, at et bredt flertal i Epidemiudvalget netop har bakket op om indstillingen fra vores epidemikommission og de uafhængige eksperter om at kategorisere Covid-19 som samfundskritisk og at tage coronapasset i brug igen.”

Kravet om coronapas gælder fra fredag morgen klokken seks og - indtil videre - fire uger frem.

På indstilling fra epidemikommissionen har Epidemiudvalget derudover besluttet at forkorte varigheden af gyldigt coronapas for immunitet efter tidligere smitte fra 12 måneder til 6 måneder. Samtidig sænkes aldersgrænsen fra 16 år til 15 år for krav om coronapas, oplyser Sundhedsministeriet.

Læs også

Hendes 6 sønner bliver mobbet med deres lange hår: Går til frisøren og afslører den hjerteskærende årsag

 

 

Dagens Gossip