Styrelse advarer: Simpel fejl kan ødelægge sommeren

Foto: Shutterstock

Sikkerhedsstyrelsen har advaret om en simpel fejl, der kan sætter en stopper for alle de festlige sommerplaner.

Når man siger sommer, kan man næste ikke undgå at sige sol, og når man siger sol, kan man næsten ikke undgå at sige grillvejr. 

Danskerne er nemlig ét af de folkefærd i verden, som taler mest om, udnytter og påvirkes mest af vejret, og derfor er det sjældent, at strande og græsarealer er tomme, når solen er fremme i vores lille land. 

Læs også

DMI melder ud: 30 grader på vej til Danmark

Lige for tiden har sommeren for alvor meldt sin ankomst med solskin, blå himmel og sommerlige temperaturer, og især i aften i anledning af sankthans vil mange formentlig 'fejre' det med bål og grill. 

Det er der naturligvis intet i vejen for, men hvis det foregår på en strand, er det ekstremt vigtigt, at man er opmærksom på særlig én ting, da man ellers kan risikere at sætte en stopper for andres sommerplaner ved at give dem en voldsom forbrænding.

Det har Sikkerhedsstyrelsen skrevet i et opslag på Facebook, hvor de advarer om, at engangsgrill og bål på stranden kan føre til, "at strandgæster bliver voldsomt forbrændt."

"Det sker desværre, at strandgæster bliver voldsomt forbrændt, fordi nogen efterlader et varmt bål eller en engangsgrill skjult under sandet," har styrelsen således skrevet og uddybet, at skaden også kan opstå, selvom man sørger for at fjerne bålet eller grillen efter brug. 

Styrelsen har således skrevet: "Når du fjerner grillen eller går fra bålet, kan sandet være flere hundrede grader varmt. Det giver risiko for forbrænding af fødderne."

Det er derfor vigtigt, at du afkøler sandet, inden du forlader stedet," står der desuden i opslaget. 

Hvis man vil have "flere gode råd til brug af grill og bålfade," kan det findes ved at trykke her

Læs hele Sikkerhedsstyrelsens opslag herunder (Artiklen fortsætter under opslaget):

Man skal desuden også være opmærksom i forbindelse med optænding af sankthansbål i aften, selvom det ikke foregår på en strand.

Optændingen kan nemlig ubevidst gøre en til dyremorder. Læs mere om det i artiklen herunder:

Læs også

Sankthansbålet er en dræbermaskine: Gør dette og undgå at få dyreliv på samvittigheden

 

 

 

 

Dagens Gossip