Super vaccinemelding: Så effektiv er den

Mandag morgen er der gode vaccine-nyheder.

To skud med vaccinen fra Pfizer, beskytter stort set lige så meget mod Delta-varianten, som de øvrige varianter af virussen. 

Det viser en ny undersøgelse, der blev offentliggjort i onsdags. Det skriver Reuters ifølge Ekstra Bladet.

Læs også

Chauffør kører 92-årig kvinde i banken: Da hun fortæller hvad hun skal, vender han om og kører til politistationen

De forskere, der har foretaget undersøgelsen, bekræfter, at Pfizer-vaccinen er yderst effektiv mod Delta-varianten. Det er afgørende, da denne variant nu er den dominerende variant verden over. 

Undersøgelsen viser dog også, at det ikke er tilstrækkeligt, at du modtager et enkelt skud med Pfizer-vaccinen. Får du ikke de to skud, kan du ikke være sikker på, at du ikke bliver smittet med den dominerende virusvariant. 

Den nye undersøgelse er blevet offentliggjort i New England Journal of Medicine, og konkluderer, at man med to doser Pfizer-vaccinen er 88 procent effektivt sikret mod smitte med Delta-varianten. 

Ydermere konkluderer undersøgelsen også, at to doser af Pfizer-vaccinen er 93,7 procent effektiv mod Alfa-varianten, hvilket var den variant, der var den dominerende tidligere på året. 

"Kun meget små forskelle blev observeret i vaccineeffektiviteten, når man sammenligner delta- og alfa-varianten efter to vaccinedoser," skrives der blandt andet i undersøgelsen.

I undersøgelsen er det også konkluderet, at du er markant bedre sikret, såfremt du har modtaget begge doser af Pfizer-vaccinen. Forskerne bag undersøgelsen er nemlig kommet frem til, at en enkelt dosis af Pfizer-vaccinen kun var 36 procent effektiv.

Læs også

Ny kategori 2-varsel fra DMI

 

 

Dagens Gossip