Syge danskere kan snart få te med cannabis på apoteket

Foto: Polfoto (arkivfoto)

Med en recept i hånden kan alvorligt syge danskere fra årsskiftet få fingrene i te med cannabis på landets apoteker.

Fra den 1. januar 2018 kan syge danskere med en recept få udleveret teblade med cannabis på landets apoteker.

Lægemiddelstyrelsen har nemlig godkendt, at det danske firma CannGros får tilladelse til at importere cannabis fra Holland til danske patienter. Firmaet er det første herhjemme, som får lov til dette.

Det skriver Ritzau.

Læs også

Søren Rasted om medicinsk cannabis: Klar til fængsel for at hjælpe min mor

Patienterne vil kunne vælge mellem to produkter, der begge er fremstillet af cannabisblomster. Det ene indeholder det euforiserende stof thi, som har en smertestillende og muskelafslappende effekt. Det andet produkt indeholder lægemidlet cbd, som blandt andet kan dæmpe kramper.

Ifølge direktør i CannGros Henrik Uth vil de fleste indtage produktet gennem en kop te eller to om dagen. Det er dog også muligt at inhalere produktet med en fordamper, hvilket kan give en stærkere effekt hos den syge.

- Vi sikrer patienterne et alternativ til det sorte marked, som vi ved, at mange i dag får deres produkter fra. I stedet for at føle sig presset ud på det illegale marked kan patienterne få produkter af høj kvalitet, som er ordineret af læger, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby til Ritzau.

Læs også

Kvinde fundet med brandskader og knivstik: Nu er der nyt i sagen

Der er tale om en forsøgsordning, som er tiltænkt patienter, der lider af sklerose eller døjer med en rygmarvsskade, kroniske smerter eller kvalme efter kemoterapi. Produktet vil komme til at koste mellem 948 - 1890 kroner om måneden afhængig af dosis.

Dansk Folkeparti har på forhånd lovet, at der vil blive mulighed for at få et økonomisk tilskud i forbindelse med ordningen.

LÆS OGSÅ: Madklubben lancerer nyt koncept på Nørrebro: Spis til du revner for 250 kroner

Hvor stort tilskuddet bliver afhænger af forhandlinger mellem regeringen og DF om, hvor mange penge fra en pulje i finansloven, der skal øremærkes ordningen. Forhandlingerne starter i denne uge. 

Kun for de rige: Patienter skal selv betale for deres medicinske cannabis

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip