Sygeplejerske har fået nok: "Sig op sammen med mig"

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En sygeplejerske kommer nu med en drastisk opfordring til alle danske sygeplejersker.

Coronakrisen har taget hårdt på sundhedsvæsenet, som oven i de normale opgaver også har skulle varetage alle indlæggelserne med coronavirus.

Det har blandt andet ført til en glodet konflikt mellem sygeplejerskerne, fagforening og Regeringen, som til sidst måtte gribe ind for at stoppe den strejke, som hurtigt gik ud over ventetider på operationsgangene i hele landet.

Læs også

Forbud mod at køre over Storebæltsbroen

Man troede, at konflikten nu var dæmpet ned således at sygeplejerskerne kunne fortsætte deres arbejde på de danske hospitaler.

Nu kan der imidlertid være optræk til en ny, meget trist og alvorlig situation.

I dag tirsdag, vil et endnu ukendt antal sygeplejersker sige op i protest mod løn- og arbejdsvilkår på landets sygehuse.

“Bagmanden” bag projektet for den kollektive opsigelse er Styregruppen for National Arbejdsnedlæggelse med sygeplejerske Luca Pristed i spidsen.

Luca vil altså opfordre alle sine kolleger til at opsige deres stilling.

“Vi har gennem mange år forsøgt at råbe op om de problemer, der er, men politikerne har ignoreret os. Derfor føler vi os nødsaget til at sige fra og sige vores job op,” siger han til TV 2.

Målet har været at sygeplejerskerne skulle opsige deres stilling i løbet af november måned, og i dag er altså sidste mulighed for at nå det.

Et konkret tal har Luca ikke, men han forventer at i omegnen af 1000 sundhedsuddannet vil sige op. 

“På et tidspunkt må man sige fra over for et system, der hverken tager sig af patienterne eller dem, der arbejder i det. Det er politikernes ansvar, at det danske sundhedsvæsen hænger sammen. Det er ikke os som sygeplejersker. Hvis de ikke lever op til det nu, så kommer det til at koste menneskeliv,” siger Luca Pristed.

Læs også

Undgå køb af dette mundbind