Tæt på 1.500 smittede danskere

Foto: Frederic Dides/SIPA/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen har netop opdateret deres tal på smittede danskere med coronavirus, og igen er der sket en stigning.

Antallet af smittede mennesker med coronavirus stiger hver dag verden over, og det ser desværre ud til, at der går lang tid før, at vi har toppet.

I Danmark er der heller ikke tegn på, at det går den rette vej endnu, da tallene endnu engang er steget siden den foregående dag.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

Da tallene senest blev opdateret i går søndag den 22. marts klokken 12.00, var der blevet testet 12.351 danskere for coronavirus.

I alt var 1.395 personer smittede, og 13 personer havde mistet livet. Det vides dog ikke, om det er coronavirussen, der var den egentlig årsag til dødsfaldene.

I dag mandag den 23. marts klokken 10.00 er der kommet nye tal fra Sundhedsstyrelsen, og igen kan vi se, at der er stigning i tallene.

Antallet af testede personer er gået fra 12.351 til 12.843, mens antallet af smittede personer er gået fra 1.395 til 1.450. Vi nærmer os altså stille og roligt 1.500 smittede danskere.

Antallet af dødsfald er ikke blevet opdateret endnu. Det vides derfor ikke, om der er sket en stigning.

På Færøerne er der registreret 118 smittede, mens der på Grønland er registreret to smittede.

Danmark skifter strategi

I Danmark har man skiftet strategi flere gange siden, at coronavirussen første gang kom til landet.

Seneste har det fungeret på den måde, at man kun ville teste de danskere, der viste alvorlige symptomer på coronavirus.

På opfordring fra WHO har Danmark dog valgt at ændre strategi igen pr. i går, og det betyder, at man nu tester endnu flere mennesker for coronavirus.

Der er tale om, at man nu vil teste de personer, der oplever moderat til svære symptomer, og derudover vil man også teste personer i sundhedsvæsenet, der varetager kritiske jobs.

Hos WHO mener man, at der skal testes så mange mennesker som muligt, så man kan holde de smittede væk fra de raske, og på den måde få bugt med coronavirussen.

Læs også

Supermarked råber op: Er dette nødvendigt?

 

 

Dagens Gossip