Tilbagekalder populært produkt: Solgt i supermarkedskæder over hele landet

Skrevet af Nicolai Steinicke

55 uger siden

|

24/05/2023
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har lagt sådan en pakke i indkøbskurven, så skal du smide den ud med det samme.

Dagens topnyheder

Det kan sommetider give fin mening at købe færdigstegt kylling, da dette kan bruges direkte i salater, madpandekager mv. Derfor er der også rigtig mange, der gør det.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen, at virksomheden HKScan Denmark A/S tilbagekalder 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet'.

Man har været nødt til at tilbagekalde disse pakker med kylling, da de ikke er blevet varmebehandlet tilstrækkeligt. Det betyder, at der er en risiko for, at kylling indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

Er der en risiko for dette, skal man selvsagt ikke spise det. Derfor lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen på, at man enten kasserer det eller afleverer produkt retur til butikken, hvor det er købt.

Konkret er der tale om 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet', der har en nettovægt på 150 gram. Derudover oplyser Fødevarestyrelsen, at de tilbagekaldte varer har en sidste anvendelsesdato, der hedder 25.05.2023.

Desuden har alle tilbagekaldte pakker med kylling følgende EAN-nummer: 5760725234450.

Pakkerne med kylling er blevet solgt i hele landet samt på Nemlig.com. I tilbagekaldelsen fremgår det, at produktet er blevet solgt i disse butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, 365discount, Irma, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Da der er en risiko for, at kyllingen ikke er blevet varmet ordentligt igennem, kan der være bakterier i den. Hvis disse ikke er blevet dræbt, kan det medføre, at du bliver syg. Risikoen for dette er dog størst, hvis kyllingen spises direkte fra pakken.

Har du allerede indtaget den tilbagekaldte kylling, er det ikke sikkert, at du bliver syg.