TV 2-stjerne taler ud: Fik zombiepiller af lægen

23/05/2023 18:00

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter en for alt for trav tid, endte hun med at udvikle angst.

Mest læste i dag

"Det føles, som om hele din krop kaster op. Alt får for meget, og så begyndte jeg bare at ryste og hulke og græde og havde svært ved at trække vejret."

Sådan udtaler 'Badehotellet'-stjernen Ena Spottag i TV 2-formatet 'Min egen kurs', hvori hun snakker højt om sin angst.

Ena Spottag havde nemlig kørt med arbejdstoget for længe, uden at tage tid til at trække vejret.

I stedet havde hun presset sig selv til det yderste, hvilket medførte, at hun til tider havde svært ved at tage stilling til, hvad hun skal spise til morgenmad.

Derudover udviklede hun angst. Og angsten for at få angst triggede angstanfaldene.

Og da værten Emil Midé Erichsen spørger, om det var stress, eller om det havde udviklet sig til en depression, var det svært præcist at definere, hvad der var tale om.

"Lidt en kombi. Jeg fik en pille hos en læge, som jeg bare kaldte zombiepillen. For jeg fik bare angstanfald hele tiden. Det var ret irriterende," kommer det fra Ena.

Toget havde kørt for hurtigt for længe, og hun måtte trække i håndbremsen og stige af, inden det var for sent. Men da havde hendes liv allerede brændt i begge ender for længe.

Og selv om det nu er flere år siden, hun gik ned med flaget, er hun stadig ved at finde fodfæstet. For ifølge Eva tager det nemlig længere tid at finde sig selv igen, end man forventer.

Det er blandt andet dét, der har medført, at hun ønsker at snakke højt om sin angst, hvilket sikrer stor ros hos Emil.

For Ena mener, at hun manglede nogen at spejle sig i, nogen, der kunne bekræfte hende i, at det ikke er så farligt. Noget, hun håber, at han vil have.

Slutteligt kan hun nemlig fortælle, at da hun begyndte at tale åbent om det på sin arbejdsplads, indså hun, at det blev mere ufarligt i form af færre anfald.