Tilbyder 4. stik

Foto: Shutterstock.com

Besked på vej til borgere i Region Syddanmark.

Bor du i Syddanmark, så kan der snart være en vigtig besked på vej til dig.

Region Syddanmark tilbyder nemlig fra midten af uge 4 udvalgte borgere med et svært nedsat immunforsvar en 4. vaccination mod covid-19.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Læs også

Janni skuffer Karsten: Nu skal de halveres

Det er den behandlende sygehuslæge, der henviser til 4. vaccination, og borgeren vil derefter modtage invitationen i e-Boks.

Det drejer sig primært om de borgere, som allerede tidligt i efteråret 2021 modtog 3. vaccination, fordi de er i risiko for et alvorligt forløb med covid-19.

Regionen Syddanmarks sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. vaccination.

Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af uge 4 og frem modtage en invitation i sin e-Boks.

Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med henblik på at få et 4. stik.

Hvis man mener, at man er omfattet af tilbuddet, men ikke har hørt noget inden for de kommende par uger, skal man kontakte den sygehusafdeling, man normalt er tilknyttet.

Man kan også tale med den behandlende læge på sygehuset, næste gang man er til kontrol eller behandling.

Der skal være gået mindst tre måneder mellem 3. og 4. vaccination, og borgerne vil blive vaccineret med den samme vaccinetype – Pfizer eller Moderna – som ved tidligere vaccinationer mod covid-19.

De borgere, som inviteres er personer, som lider af visse blod- og knoglemarvsygdomme, personer der er organtransplanterede, personer i dialyse og personer, der har fået behandling med særligt immunsupprimerende lægemidler eller har været i aktiv kemoterapi i løbet af 2021 og 2022.

Hvor mange personer det gælder/omhandler, skrives der ikke noget om.

Læs også

6-årig dreng død af hjertestop: Var lige blevet vaccineret

 

Dagens Gossip