6-årig dreng død af hjertestop: Var lige blevet vaccineret

Foto: Shutterstock.com

En 6-årig dreng døde kort efter at være blevet vaccineret. Hospitalet vil undersøge hans dødsårsag.

Søndag den 16. januar døde en 6-årig dreng på Hospital de Santa Maria i Lissabon. Da han døde, var han blevet testet positiv for coronavirus. Desuden havde han fået sin første vaccine lørdag den 8. januar, ifølge CNN Portugal.

Læs også

På onsdag får danskerne svar om lempelse af restriktioner

Barnet blev indlagt på hospitalet en uge efter at være blevet vaccineret med den første dosis af Pfizer-vaccinen. Her døde barnet desværre af et hjertestop.

Det vides endnu ikke, om der er nogen sammenhæng mellem barnets død og vaccinen. Der er blevet bedt om, at der bliver foretaget en obduktion i løbet af de næste par dage, når alle de juridiske procedurer er overstået.

Kun via denne obduktion vil det være muligt at fastslå, hvad der gik galt, da den 6-årige dreng døde af hjertestop.

Gennem en række retsmedicinske teknikker vil lægerne forsøge at fastslå, hvad der førte til, at den 6-årige dreng fik et hjertestop kort efter at være testet positivt for coronavirus og en uge efter at være blevet vaccineret.

På nuværende tidspunkt er der intet, der er blevet udelukket, hvilket flere kilder har fortalt til CNN.

Da han for nylig er blevet vaccineret, og fordi der kan opstå bivirkninger et stykke efter vaccinationen, blev Nacional da Farmácia e do Medicamento (Infarmed) straks underrettet, da det er obligatorisk.

Infarmed har på deres hjemmeside bekræftet, at de har modtaget en indrapportering om en formodet bivirkning. Desuden har de informeret om, at sagen er ved blive undersøgt sammen med den regionale lægemiddelovervågningsenhed i Lissabon.

Instituttet gjorde det klart, at der ikke er nogen sikkerhed for, at det er vaccinen, og tilføjede, at der foretages en vurdering af hele den kliniske situation. Ifølge CNN Portugal havde barnet ikke nogle kendte helbredsproblemer.

Intet scenarie er i øjeblikket udelukket. Alle muligheder overvejes, hvorfor det ikke er garanteret, at dødsfaldet var forårsaget af coronavirus eller vaccinen. Årsagen kan også have været blokering af luftvejene af et fremmedlegeme eller kvælning.

Nyheden kommer på et tidspunkt, hvor tusindvis af vaccinerede børn i Portugal snart vil få den anden dosis af vaccinen mod coronavirus. Det forventes, at de første børn vil begynde at få anden dosis af vaccinen allerede i februar.

Læs også

Trods høje smittetal: Så mange coronapatienter er indlagt for noget andet

De nationale sundhedsmyndigheder følger sagen, men først, når obduktionen er udført, vil de være i stand til at garantere, om der var nogen relation til vaccinen. 

 

Dagens Gossip