Tilbyder 4. stik til alle over 60 år

Foto: Shutterstock

Udrulningen sker, da det første kendte dødsfald for en patient med Omikron blev bekræftet i Israel tirsdag.

Israel har annonceret, at de vil tilbyde en fjerde dosis af covid-19-vaccinen til personer over 60 år, idet de siger, at de er den første nation, der kommer til at udrulle den igen.

Tiltaget kommer på baggrund af bekymring over spredningen af ​​Omikron-varianten - da det første kendte dødsfald for en patient med stammen i Israel blev bekræftet tirsdag.

Læs også

Trist julebesked til 8.000 danskere: "En beklagelig fejl"

Der var mindst 340 kendte tilfælde af Omikron i Israel tirsdag, sagde sundhedsembedsmænd.

Et ekspertpanel fra sundhedsministeriet anbefalede det fjerde skud.

En beslutning, der blev hilst velkommen af ​​premierminister Naftali Bennett. Han sagde ifølge Sky News:

"Dette er vidunderlige nyheder, som vil hjælpe os med at komme igennem Omikron-bølgen, der opsluger verden. Staten Israel fortsætter med at stå i spidsen for den globale indsats for at håndtere pandemien, sagde han og tilføjede:

"Borgerne i Israel var de første i verden til at modtage den tredje dosis af covid-19-vaccinen, og vi fortsætter også med at være pionerer med den fjerde dosis."

Selvom beslutningen afventer formel godkendelse af højtstående sundhedsembedsmænd, opfordrede Naftali Bennett berettigede israelere til at få fjerde dosis så hurtigt som muligt.

Den første patient med Omikron, der døde, var en mand i 60'erne, som led af en række alvorlige, allerede eksisterende sygdomme, sagde Soroka Medical Center i Beersheba.

Han døde to uger efter, at han blev indlagt på en coronaafdeling på hospitalet.

Israel udvidede i denne uge et rejseforbud til lande inklusive USA, Tyskland, Italien, Tyrkiet og Canada i et forsøg på at stoppe spredning af ​​virussen.

Læs også

Pfizer melder ud omkring vaccineeffekt mod Omikron

 

Dagens Gossip