Pfizer melder ud omkring vaccineeffekt mod Omikron

Foto: Shutterstock

Pfizer kommer med en besked omkring Omikrons effekt på vaccinerne.

Smitten brager frem i hele verden som et andet damplokomotiv. Kapløbet mod coronavirus virker næsten til at ville vare uendeligt.

Den sidste tids stigende smitte har fået mange lande til at genoptage flere restriktioner.

Senest skal man fra i dag af i Danmark bære mundbind og vise coronapas flere steder.

Læs også

Undgå køb af dette mundbind

Den stigende smitte skyldes blandt andet den meget smitsomme delta-variant, som nu har fået sig en overmand i form af den Sydafrikanske variant, som kaldes omikron. Frygten for at vaccinerne ikke vil dække Omikron, er stor.

Nu kommer pressechefen i Norge for medicinalfirmaet Pfizer, som allerede har udviklet en vaccine mod coronavirus, med en besked omkring Pfizers effekt på omikron.

Pressechef Joachim Henriksen i Pfizer Norge skriver i en e-mail til Dagbladet, at Pfizer og BioNTech foretager detaljeret overvågning af alle nye virusvarianter.

“Formålet med denne overvågning er at afdække, om nye varianter har egenskaber, der gør, at de kan "gå under radaren" for vaccinen. Vi er nu gået i gang med at teste egenskaberne af den nye omicron-variant af virussen, og går ud fra, at vi får gode svar på dette i de kommende uger, skriver han.

Hidtil under pandemien har de ikke set virusvarianter, der formår at omgå vaccinen, understreger Henriksen.

“Men skulle det være tilfældet, kan vi nå at udvikle en ny skræddersyet vaccinevariant på cirka tre måneder. Tidsforbruget afhænger både af det videnskabelige arbejde og hvor hurtigt vi kan få en formel godkendelse af en ny vaccine.”

Læs også

Kendt dansker spærret inde i Chile

 

 

Dagens Gossip