Tillader Minkavl igen

Foto: Shutterstock.com

Regeringen vil næste år igen tillade minkavl i Danmark.

Det var en historisk dag, da statsminister Mette Frederiksen (S) 4. november 2020 meddelte, at alle danske mink øjeblikkeligt skulle aflives på grund af risiko for smitte med corona.

Desuden blev der udstedt et midlertidigt forbud mod at avle mink i Danmark. Siden da er meget sket, men 1. januar udløber forbuddet så, og det kommer ikke til at blive forlænget.

Læs også

9-årig dreng i kritisk tilstand efter angreb af vildt dyr

Statens Serum Institut vurderer således, at der er begrænset risiko for folkesundheden ved genoptagelse af en betydeligt reduceret minkproduktion og ved indførelse af smitteforebyggende tiltag.

Derfor har regeringen besluttet at lade det midlertidige forbud mod minkavl i Danmark udløbe ved årsskiftet. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har inviteret minkbranchen til et møde fredag eftermiddag.

Her vil branchen få gennemgået de smitteforebyggende tiltag, som veterinær- og sundhedsmyndighederne vurderer er nødvendige ved genoptagelse af minkproduktionen.

Veterinær- og sundhedsmyndighederne har udarbejdet en model med bl.a. krav til smitteforebyggende tiltag til håndtering af COVID-19 i minkbesætninger, som minkavlerne skal implementere og efterleve for at kunne holde mink igen efter årsskiftet.

Rasmus Prehn (S) udtaler følgende:

”For regeringen har det ene og alene handlet om folkesundheden, når det kommer til spørgsmålet om minkavl i Danmark. Derfor har det også været den afgørende faktor, at sundhedsmyndighederne har fundet det forsvarligt, at minkproduktion genoptages i Danmark. På baggrund af veterinær- og sundhedsmyndighedernes vurderinger er der derfor truffet beslutning om, at vi kan lade det midlertidige forbud udløbe, mens vi af hensyn til folkesundheden indfører en række smitteforebyggende tiltag i minkbesætningerne.” 

Læs også

'Hitlers ubåd' fundet: Har fragtet ham til Sydamerika

 

Dagens Gossip