Tina fik sit livs chok, da hun hørte eksplosion fra køkkenet: Nu advarer hun forældre mod ny farlig dille

27/02/2018 15:00

Emil Ryttergaard

Indland
Det var disse tre husholdningsprodukter, der skabte en kæmpe eksplosion. Foto: Tina Clausen Bruun
Det var disse tre husholdningsprodukter, der skabte en kæmpe eksplosion. Foto: Tina Clausen Bruun
Fredag fik Tina fra Odense en ubehagelig overraskelse, da hendes datter havde forsøgt sig med den seneste dille på Youtube.

Mest læste i dag

- Der lød et brag, som en køkkenlåge, der bliver hamret i. Og så begynder min datter bare at skrige. Så kommer min mor løbende med pigen under armen, og så spørger jeg, hvad der dog var sket .

Fredag aften, klokken kvart over seks fik Tina Clausen Bruun fra Odense en kæmpe forskrækkelse. Hun var hjemme hos sin mor og nød fredagen med sin datter, da hun hørte en kæmpe eksplosion fra køkkenet.

Tidligere på eftermiddagen havde hendes mor og niårige datter lavet hjemmelavet slim udfra en opskrift, som datteren havde fundet på Youtube. Her havde hun ved hjælp af videoen fået overbevist sin mormor om at lave slim ved at blande skolelim, Vanish rengøringsmiddel og vand.

Men blandingen var ikke nogen ufarlig kombination, og da datteren ville undersøge slimen i den lukkede beholder, så var trykket i beholderen så stort, at den kemiske blanding eksploderede.

- Det var det slim, der eksploderede op i hovedet på hende, og slimen var udover det hele. Det var på loftet, på bryggerset, på skabslåger og en radius i halvanden meters omkreds. Det var overalt, ganske enkelt, beskriver Tina Clausen Bruun overfor Dagens.dk.

Hun var godt klar over, at hendes datter havde forsøgt at lave slim, men har konsekvent sagt nej til at lave den farlige cocktail af kemikalier. Men pigens mormor kendte ikke noget til hverken Youtube eller slim, og på den måde fik datteren alligevel mulighed for at blande den sprængfarlige cocktail.

Tina har delt dette billede på Facebook for at advare om den sprængfarlige cocktail. Foto: Tina Clausen Bruun

Da ulykken indtraf ringede Tina Clausen Bruun hurtigt til vagtlægen og efter lidt debat om, hvorvidt at kemikalierne er ætsende, så kommer datteren ind til lægen. Der er heldigvis ikke sket datteren noget, da mormor reagerede hurtigt og vaskede pigens ansigt og øjne grundigt. Men for Tina Clausen Bruun er det vigtigt, at flere forældre bliver klar over, at de ellers meget uskyldige videoer på Youtube kan gøre store skader.

- Det var helt surrealistisk og kunne være gået grueligt galt. Jeg er dybt rystet, og det er min mor også. Min mor ville aldrig tilgive sig selv, hvis min datter havde fået en øjenskade. 

- Børn tror på det, de ser på Youtube, og så tænker man, hvor de voksne er henne, for de kan give frygtelige konsekvenser, hvis det går galt. Er folk overhovedet klar over, hvad børnene sidder og kigger på?, lyder det fra Tina Clausen Bruun, der har lagt sin advarsel op på Facebook.

Advarslen er på kun få dage blevet delt af mere end 2700 bekymrede forældre på Facebook. 

‘Føj, det er ulækkert!': Ældre mand får et chok, da gigantisk byld på skulderen gemmer på en ækel overraskelse