Tirsdag smed han Jonas Vingegaard-'bombe': Nu brydes tavsheden

Skrevet af Emil Martesen

17 uger siden

|

13/02/2024
Indland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nu brydes tavsheden i kølvandet på den store 'bombe' tirsdag formiddag.

Dagens topnyheder

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Inden længe tages der i hvert fald hul på den nye sæson, og som så mange andre sæsoner, så er verdens største cykelløb endnu engang et af de helt store fokusser for det hollandske mandskab.

Og her har den amerikanske rytter Sepp Kuss fra holdet Visma-Lease a Bike , udtrykt et ønske om at dele kaptajnrollen med den danske Tour de France-vinder i kølvandet på Primoz Roglic' afgang fra holdet.

Sepp Kuss, der sidste år sikrede sig en imponerende sejr i Vuelta a España, ser sig selv som en oplagt kandidat til at indtage en mere fremtrædende rolle på holdet:

"Det afhænger selvfølgelig af, hvor god jeg er, men strategisk set kan det ikke skade med to kaptajner. Jeg tror, at Jonas og jeg kan arbejde godt sammen. Vi har de samme kvaliteter i bjergene. Det er altid godt for os at have to ryttere i toppen af klassementet", siger den amerikanske klatrer til belgiske Wielerflits.

Til trods for sin succes, er Sepp Kuss dog stadig i en proces med at finde ud af, hvilken type leder han er, og om han kan bære det ansvar, der følger med at kæmpe om sejren i de store løb:

"Det er noget, jeg skal udforske", siger han og erkender, at han måske ikke er en naturlig leder, men samtidig understreger han, at han har set eksempler på ledere, der heller ikke var naturlige i rollen.

Og forslag har skabt bølger i cykelkredse og kaldt på en reaktion fra holdets sportsdirektør, Frans Maassen, som nu tager bladet fra munden:

"Vi skal tale om det senere på sæsonen, når vi ved mere, og alle er involverede. Det kan blive en fordel, men Jonas er selvfølgelig den vigtigste", siger Frans Maassen til Ekstra Bladet.

Han åbner dog op for, at der stadig er mange detaljer, der skal falde på plads før den endelige beslutning om holdets strategi for Tour de France træffes:

"Vi skal tale om det senere på sæsonen, når vi ved mere, og alle er involverede", siger han, hvilket indikerer, at døren ikke er helt lukket for Sepp Kuss' ambitioner.