Tivoli lancerer nyhed: “Imponerende”

Foto: Shutterstock.com.

Fra på fredag den 18. juni klokken 17:00 er der godt nyt til Tivoli-gæster med hang til gys.

Fredag åbner Danmarks største scaryhouse i Tivoli.

Læs også

Mary dukker op på Djursland i H&M-kjole

Det har fået navnet Villa Vendetta, og forlystelsen har adresse i kælderen af H.C. Andersen Slottet, oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Kort før den officielle åbning blev pressen inviteret forbi for at teste Villa Vendetta af, og begejstringen var stor.

Foto: Tivoli / PR.

Berlingske Tidendes anmelder Jakob Steen Olsen giver Villa Vendetta 5 ud af seks stjerner.

”Det hele er iscenesat med en overvældende detaljerigdom fra skrækfilmenes overdrev, sat i scene som et perverteret vrængbillede af haven udenfor, hvis man gider kigge efter. Om det så er blevet en dematerialiseret udgave af den velkendte Pjerrot-buste, er den på plads. Det er mildest talt imponerende,” lyder det fra Jakob Steen Olsen i anmeldelsen i Berlingske.

Giver biologisk mening

Men hvorfor udsætte sig selv for det uhyggelige? Det er der en god grund til, at folk har lyst til, forklarer Mathias Clasen, der er forsker på Aarhus Universitet og leder af The Recreational Fear Lab.

Foto: Tivoli / PR.

”De fleste mennesker kan godt lide den leg med frygt, som man kan opleve gennem horrorfilm eller haunted houses. Det giver biologisk mening, for gennem leg med frygten kan få vigtig indsigt i vores egne følelser og lære noget om vores egne reaktioner, og også få mulighed for at udfordre vores grænser og justere vores frygtreguleringsmekanismer," fortæller han og fortsætter: 

"Vi bliver kort sagt bedre til at håndtere frygt og stress. I vores forskning har vi eksempelvis vist, at folk der ser mange horrorfilm håndterer coronakrisen bedre rent psykologisk. Det tyder altså på at horror – eksempelvis en tur gennem et haunted house – kan fungere som en slags frygt-vaccine,” forklarer Mathias Clasen.

Foto: Tivoli / PR.

Kort om Villa Vendetta

  • Størrelse: 800 M2 uhygge   

  • Længde: 150 meter lang scary vandring i snørklede gange
    Antal rum: 12 med forskellige scary universer
    Tid: 5 minutters gys

  • Adgangskrav: Anbefales fra 12 år og er man modig kan børn fra 9 år komme ind i følgeskab med voksen

  • Villa Vendetta har adresse i H.C. Andersen Slottet som tidligere husede Københavns Louis Tussaud´s voksmuseum gennem tre årtier.

Foto: Tivoli / PR.

Læs også

Efter omdiskuteret Eriksen-opslag: Nu siger Mai Manniche undskyld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip