Tjek din e-boks: Vigtigt brev til knap 300.000 danskere

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

I nærheden af 300.000 danskere får vigtigt brev i deres e-boks i disse dage, så tag et kig og se, om du har modtaget en besked.

I disse dage modtager alle landets 16-19-årige invitation til vaccination. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle personer, som er fyldt 16 år bliver vaccineret mod COVID-19. Det er frivilligt, om man vil tage imod tilbuddet om vaccination.

Læs også

Peter Ingemann raser

Sundhedsstyrelsen sender invitation ud til alle de 16-19 årige, og samtidig sendes som udgangspunkt et orienteringsbrev med information om vaccinationstilbuddet til de 16-17 åriges forældre eller til den person, som har forældremyndigheden. På denne måde er forældrene informeret om, at den unge er blevet inviteret til vaccination, så de sammen kan tale om tilbuddet.

”Selvom man som 16- og 17-årig ifølge sundhedsloven selv kan træffe en beslutning om at blive vaccineret, så skal forældrene have at vide, at deres barn er inviteret til vaccination. Derfor er det vores klare anbefaling, at man taler med sine forældre eller en anden voksen om vaccinationstilbuddet,” siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Det er ikke alle unge, som  er tilmeldt e-boks og derfor ved, at der her ligger en invitation til vaccination og venter. Ved at tale med deres børn om vaccinationstilbuddet kan forældrene også hjælpe til at minde dem om, at de skal huske at tjekke deres e-boks.

På de regionale vaccinationssteder gør regionerne en ekstra indsats for at sikre, at unge under 18 år har talt med deres forældre om vaccinationen mod COVID-19. Her vil de eventuelt blive bedt om at ringe til deres forældre, hvis forældrene ikke er informerede om vaccinationstilbuddet.

Læs også

Medie erfarer: Sådan bliver sommerpakken

 

 

Dagens Gossip