Tjek din postkasse: Du har modtaget vigtigt brev

Foto: Shutterstock.com

Hvis du ikke har tjekket din fysiske postkasse i dag, så bør du hellere få gjort det.

Normalt er det din digitale postkasse du bliver bedt om at tjekke, men for en gangs skyld er det din fysiske postkasse, som du bør tjekke.

Opfordringen kommer fra Vejle Kommune, men den gælder altså over hele landet, og ikke blot i Vejle og omegn.

Læs også

I dag vil din el være stort set 'gratis'

Årsagen skal findes i, at der er blevet sendt fysiske valgkort rundt til danskerne, som de skal bruge, når de skal til stemmeboksene den 1. juni.

Ifølge Vejle Kommune, så bør alle borgere nu have modtaget deres fysiske valgkort, og det er derfor vigtigt, at du får tjekket op på, om du har modtaget dit valgkort.

"Alle borgere skal nu have modtaget et valgkort på papir i deres fysiske postkasse. Så tjek lige postkassen, hvis du er en af dem, der ikke kigger i den hver dag." lyder det fra kommunen, der fortsætter:

 

"På valgkortet står der, hvor du skal møde op for at stemme til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet. På valgdagen afleverer du kortet ved valgbordet, og valglisteføreren bruger valgkortet til at tjekke, at du står på valglisten, og at du ikke allerede har stemt. Du skal også oplyse din fødselsdato."

Det gør du, hvis du ikke har modtaget et valgkort

 

Hvis du tjekker din postkasse, og der mod al forventning ikke ligger et valgkort, så har du stadigvæk mulghed for at stemme.

 

Det eneste du skal gøre er, at du møder op på valgstedet og husker noget identifikation. Det kan være dit sygesikringsbevis, dit kørekort eller dit pas.

 

Hvis du ikke har modtaget dit valgkort, kan det være svært at finde ud af, hvor du skal stemme. Du kan gå ind på din kommunens hjemmeside og vælge folkeafstemning og herefter klikke på find dit valgsted. Så vil du hurtigt kunne se, hvor du skal op og sætte dit kryds.

Læs også

I dag vil din el være stort set 'gratis'

 

Dagens Gossip