Tømte lortespand i rist: Nu er populær dansk strand lukket

Foto: Ritzau/Scanpix

En populær strand er blevet lukket fuldkommen ned, efter at en mand har tømt sin toiletspand. Det vides endnu ikke, hvornår stranden åbner op igen.

Det er ikke umiddelbart fordi, at vejret byder ind til en forfriskende badetur, men skulle du alligevel have lyst til det, så skal du vælge en anden strand end den populære Bellevue-strand i Risskov ved Aarhus.

Stranden er nemlig blevet kraftigt forurenet med afføring i vandet, og det har fået de lokale livreddere til at hejse det røde flag. Det betyder, at der er indtrådt et øjeblikkeligt badeforbud, og man må derfor ikke bevæge sig ud i vandet.

Læs også

Sove med tv’et tændt kan gøre dig overvægtig

Årsagen til forureningen er lidt komisk, da det hele bunder i en misforståelse. En beboer ikke langt fra stranden, har nemlig tømt en opsamlingstank, der indeholder resterne fra mandens toilet, direkte i en nærliggende rist. Denne rist løber dog direkte ud i bugten, hvor Bellevue-stranden ligger.

“Beboeren, der bor i en skurvogn, har trukket en slange fra sin opsamlingstank ud til en regnvandsrist i vejen, hvorefter han har pumpet tankindholdet ud i regnvandsystemet, som løber direkte ud i bugten, og dermed har han forurenet badevandet,” fortæller driftsleder Ole Pedersen fra Aarhus Vand til Stiften.dk

Slamsuger til tjeneste

Da forureningen blev opdaget, skyndte Aarhus Vand sig til tjeneste, hvor de sendte en slamsuger på opgave. Slamsugeren kom hurtigt til undsætning, hvor den fik suget store dele af afføringen op.

Slamsugeren kunne dog ikke nå at få det hele med, og da afføringsbakterierne pludselig nåede ud i bugten, var de nødt til at lukke stranden med øjeblikkelige virkning. Det vides dog ikke, hvor længe der vil gå, før stranden igen er åben.

Hos Aarhus Vand håber de dog ikke, at der går så længe, og det ser da også lyst ud, da det kommer til at regne en hel del i løbet af det næste stykke tid. Dermed vil afføringsbakterierne blive blandt op med regnen, og så vil det blive fortyndet.

Bellevue-stranden bør dog være åben igen, når vejret begynder at blive bedre, og det igen byder ind til strandvejr.

Hvad angår manden, så vides det endnu ikke, om han blive straffet for sin forurening.

Læs også

Danskere dræbt i flystyrt

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip