Danskere dræbt i flystyrt

To danskere er afgået ved døden som følge af et flystyrt på Island i går. Det vides endnu ikke, hvorfor flyet med den erfarne pilot pludselig gik ned. Yderligere to personer overlevede styrtet, og er i skrivende stund på hospitalet.

En familietragedie har udspillet sig på Island, hvor et mindre privatfly forulykkede med flere danskere ombord. Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice omkom tre personer i forbindelse med styrtet, og to af disse personer var danskere.

Ifølge Ekstra Bladet var det en mor, far og søn der blev dræbt i ulykken, mens en anden søn og svigerdatter netop nu er indlagt på hospitalet med alvorlige kvæstelser som følge af styrtet. Ekstra Bladet skriver, at de overlevendes tilstand i øjeblikket vurderes til at være stabil, men det nævnes ikke noget om, hvilken nationalitet de to overlevende har.

Læs også

Tragisk: 2-årig dreng sønderrevet af leopard i dyrepark

Det islandske medie Frettabladid beretter, at det lille privatfly styrtede ned i nærheden af en mindre flyveplads ved Flojtshild i den sydvestlige del af landet. Flyet skulle være styrtet ned meget tæt på et sommerhus.

Syv personer har fået krisehjælp

Flere vidner så hvordan flyet pludselig styrtede mod jorden, og Ekstra Bladet skriver, at syv personer indtil videre har modtaget krisehjælp gennem Røde Kors. De lokale myndigheder fik alarmopkaldet om et flystyrt klokken 20:30, og der var brand i den ene af flyets to vinger, da redningsfolk ankom til stedet.

Piloten skulle efter sigende have været en yderst erfaren en af slagsen, og det vides endnu ikke, hvorfor det pludselig gik galt.

Ifølge den islandske transport og indenrigsminister, Sigurður Ingi Jóhannsson, så bliver der hurtigst muligt foretaget en havariundersøgelse af flyet. Han håber på, at det hurtigst muligt vil kunne give svar på, hvad i alverden der ligger til grund for, at flyet pludselig skulle styrte.

Ekstra Bladet skriver endvidere i deres artikel, at flyet er et tomotorers Piper PA-23 fra 1957, som er ejet af en islandsk statsborger. Familien til de forulykkede er blevet berettet.

Læs også

Mistede ben og fingre: Heltemodig far reddede datter fra blodtørstig haj

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip