Stort rygeforbud vedtaget - Politikere undtaget

Foto: Shutterstock

14.500 ansatte får nu en lodret ordre fra politikerne. Ansatte i Region Nordjylland må fra 2020 ikke ryge på arbejdet, men som altid, når det gælder politik, så gælder reglerne ikke for de folkevalgte politikere. Det har de folkevalgte selv bestemt.

Det er ikke sundt at ryge. Det er der ingen tvivl om, og nu gøres der noget ved det i Region Nordjylland. Nu er det blevet forbudt for regionens 14.500 ansatte at ryge i arbejdstiden. Man kan ikke snyde sig udenfor og ryge bag et busskur, for det handler ikke om, hvor du ryger, men OM du ryger. 

Beslutningen om forbud blev truffet af regionsrådet i Nordjylland tirsdag eftermiddag, og kun et enkelt medlem stemte imod. 

Det har hele tiden været forbudt at tænde smøget på regionens matrikler, men nu er reglerne ændret, så rygerne får svære vilkår. Der er endnu ikke aftalt nærmere i forhold til, hvordan de givne regler skal administreres. 

Reglerne gælder for alle... Undtagen politikere

De nye rygeregler gælder alle ansatte, men de kommer ikke til at gælde for de folkevalgte politikere. Således har de, der har bestemt reglerne for alle de ansatte, besluttet, at de ikke selv er inkluderet i forbuddet. 

Næstformand i Region Nordjylland, Lone Sondrup, siger dog til Nordjyske, at de formentlig vil kigge på et forbud til de folkevalgte inden alt for længe. Hun udtaler også, at hun er glad for, at regionsrådet har stemt for røgfri arbejdstid. Om hun også er glad for, at hun selv kan tage en smøg, mens de ansatte må vente, det melder historien ikke noget om. 

Kun en person mente ikke, at det var på plads med et totalforbud. Det var Venstremedlemmet Martin Bech, der ikke mener, at det er Regionens opgave at være formyndere overfor deres ansatte.

Læs også

Røgfri generation fra 2030 - Så meget vil priserne stige på cigaretter

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip