Røgfri generation fra 2030 - Så meget vil priserne stige på cigaretter

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Lars Løkke Rasmussen har netop udtalt, hvad Venstres planer er for fremtiden hvad angår cigaretter. Der skal en prisstigning til, og så skal cigaretpakkerne se mere kedelige ud.

Der er ingen tvivl om, at rygning ikke er sundt. Det holder dog ikke mere end en halv million danskere fra fortsat at ryge mindst en gang om dagen. Når sundheden ikke kan hjælpe, er det i stedet prisen, der skal rykkes ved, og derfor har priserne på cigaretter været til debat under valgkampen flere gange.

Nu melder statsminister Lars Løkke Rasmussen klart ud for, hvad han mener en pakke cigaretter skal koste, og hvordan det ifølge ham kan være med til at sikre, at der fra 2030 vil komme en helt ny generation, som slet ikke vil ryge.

Læs også

Wow: Mange tusinde danskere rammes af mobil-boykot

“Vi foreslår at sætte prisen op med 20 kroner for en pakke cigaretter, så den kommer på den gode side af 60 kroner,” fortæller Lars Løkke Rasmussen under en tale på årets repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse ifølge Ekstra Bladet.

Cigaretpakkerne skal være kedelige

Planen med at hæve cigaretpriserne med 20 kroner, er blot et af ni punkter, som Venstre gerne vil have ført igennem for at ramme en røgfri generation i 2030.

Et af de andre punkter er blandt andet, at grafikken på cigaretpakkerne skal ændres, og her er Venstre enig med rød blok. Rød blok har nemlig i flere år ønsket, at man fik den farverige grafik væk fra pakkerne, så de blev mindre attraktive.

En af årsagerne til at man virkelig vil gå hårdt ind på at sænke antallet af rygere nu, skyldes, at der i løbet af de seneste år har været en stigning i antallet af rygere i Danmark. I en lang periode gik det ellers den rigtige vej, men fra 2016 og til 2018 er andelen af rygere i Danmark gået fra 21.1 % til 23.1 %.

Lars Løkke Rasmussen fortæller ifølge Ekstra Bladet, at det er en lidt speciel situation han står i, da han er liberal, og dermed tror på personlighed frihed og ansvar. Men samtidig så føler han et ansvar, så andre ikke kommer til at sejle i deres egen sø.

Hvad mener du? Er det en god ide med prisstigning på cigaretter?

Læs også

Tragedie: 2-årig pige død efter at putte mobiloplader i munden

 

 

Dagens Gossip