Trafikkaos i julen: Kør på denne dag for at undgå kø og trængsel

Hvis du vil undgå juletrafikken, så skal du rejse denne dag.

Julen nærmer sig med hastige skridt og allerede på fredag forventes vejene at være proppede med biler.

Den 22. december går langt de fleste danskere på juleferie i år. Derfor forventer Vejdirektoratet allerede travl juletrængsel på vejene fra fredag eftermiddag.

Især hvis du skal krydse landet på tværs for at nå hjem til din familie i juledagene, skal du væbne dig med tålmodighed.

Det bekræfter vagthavende ved Vejdirektoratet Søren Koch overfor Dagens.

Læs også

Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark

- På udrejsedagen den 22. december vil trafikken være værst om eftermiddagen. Der er således risiko for kødannelse og tæt trafik på motorvejen omkring de større byer. Trafikken vil være tættest i tidsrummet mellem klokken 14.00 og 18.00, da eftermiddagsmyldretiden her mødes med udrejsetrafikken, fortæller Søren Koch til Dagens.

Den værste juletrængsel forventes dog først at indtræffe lille juleaftensdag, der er en af årets største rejsedage. Der vil ifølge Søren Koch være risiko for tæt trafik og kødannelse det meste af dagen:

- Den 23. december forventer vi tæt trafik og kødannelse i tidsrummet fra 10.00 til 16.00. Værst bliver trafikken fra klokken 11.00 til 13.00. Især bilister fra hovedstadsområdet mod Jylland skal varsle sig med tålmodighed. Værst bliver kødannelsen på Fyn, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratet.

Til gengæld forventes den 24. december at blive en rolig dag på vejene. Så skal du krydse landet over julen, kan du således med fordel vente til juleaftensdag.

Læs også

Prins Joachim føler sig misforstået af danskerne: ‘Jeg er ikke, som I tror’

Den travleste hjemrejsedag forventes at blive den 26. december. Ifølge vagthavende vil der denne dag være tæt trafik og kødannelse fra 9.00 til 17.00. Værst vil det blive i tidsrummet fra 10.00 til 14.00.

Igen vil den største trængsel gå på tværs af landet, da mange vælger at drage fra Jylland mod København anden juledag. Kødannelsen forventes at blive værst på Fyn og ved Sjællandsodde.

Forventningerne til årets juletrafik bygger på tidligere års erfaringer. Søren Koch påpeger, at både vind og vejr tillige kan have indflydelse på trafikkens forløb i juledagene.

Meget tyder dog i øjeblikket på, at vi har en våd jul i vente, så is- og sneglatte veje burde ikke blive et problem i år.

Læs også: Fie Laursen viser sin nye flamme frem: ‘Vi kysser bare'

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip