Trafikkaos på vejene

Foto: Shutterstock.com

Trafikken kan være intensiv og kaotisk, og det kan betyde, at mange, især de yngste børn, kan have svært ved at overskue trafikken.

Seks ud af ti forældre oplever trafikkaos og manglende hensyn på skolevejene omkring deres barns skole. 

Det er Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der netop har offentliggjort en undersøgelse, hvor 65 procent af forældrene oplyser, at de oplever kaos på vejene. 

Læs også

DMI: Varsler farligt vejr for hele landet

Det er både antallet af biler, der skaber kaos og utryghed, men også bilisternes adfærd er skyld i problemet. 

Udover at skabe utryghed blandt forældrene, så kan det for de yngste børn, der er på cykel, også betyde, at de har svært ved at overskue trafikken, når de skal til og fra skole. 

Transportminister kommer med opsang

“Når børn færdes i trafikken, skal det være trygt og sikkert. Derfor er det vigtigt, at man tænker over sin adfærd, når man kører på skolevejene eller skal køre sine børn i skole, så man ikke selv er med til at skabe trafikkaos på skolevejene,” siger transportminister Benny Engelbrecht, der i forbindelse med skolestart deltager i politiets kontroller på skolevejene i Sønderborg og København. 

Den landsdækkende skolestartskampagne "Børn på vej" skal blandt andet minde trafikanterne om, at de skal vise hensyn og sænke farten på skolevejene, hvilket der i den grad er brug for.

I august sidste år sigtede politiet nemlig knap 6.200 personer for at køre for stærkt på skolevejene. 

Undgå at køre børnene selv

Trafikkaos på skolevejene kan få flere forældre til at køre deres børn i skole, men er det løser ikke problemet. 

“Hvis flere og flere kører deres børn i skole, så vil der blive endnu mere trafikkaos på skolevejene, og så har vi for alvor den onde cirkel, hvor flere og flere lader cyklen står og ikke lader deres børn gå i skole. Det er vigtigt, at børnene går og cykler, da de både får rørt sig samt lærer at begå sig i trafikken,” siger Petrea Busck, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik og tilføjer:

“På flere skoler oplever man, at nogle forældre vil køre børnene helt op til skoledøren. Men hvis man i stedet vælger at parkere et par hundrede meter fra skolen og går det sidste stykke sammen, så får barnet rørt sig, og det er en oplagt mulighed for at man samtidig lige kan få talt om trafikken, og om hvordan man kan passe på sig selv. Samtidig er man også med til at sikre, at der ikke bliver endnu mere trafikkaos lige foran skolen.”

Læs også

Mette Frederiksen afviser konkret corona-plan

 

 

 

 

 

Dagens Gossip