Tusindvis af danskere kan blive ramt af uventet skattesmæk

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Det kommer til at koste danskerne mange tusinde kroner, når der i dag bliver vedtaget en ny skattelov. Den kommer særligt til at ramme de personer, der har bil gennem virksomhed.

Mange danskere kan i de kommende år se frem til et skattesmæk, som de slet ikke havde regnet med. Det skyldes, at skatteminister Morten Bødskov har afvist at lave et nyt lovindgreb vedrørende leasede firmabiler.

I værste fald kan skattesmækket ende med at løbe op i 60-70.000 kroner på årlig basis, og det kan strække sig over flere år.

Læs også

13-årig venter barn med sin 10-årige kæreste: Vi beholder barnet

'Leasing skal ikke bruges til spekulation i skatterabatter. Derfor skal beskatningen af fri bil svare til det, det koster selv at holde en tilsvarende bil. Det opnår vi med dette lovforslag,' fortæller Morten Bødskov til Børsen.

Loven vil allerede træde i kraft fra den 1. februar, når den bliver vedtaget i dag torsdag.

Partierne De Konservative og Liberal Alliance er imod de nye lovindgreb, hvilket er årsagen til, at de skal stemmes igennem.

I dag er beskatningsgrundlaget for at lease en firmabil mindre, end hvis man køber en bil. Sådan skal det ikke være, og det er det, som den nye lov kommer til at påvirke.

Det forventes, at den nye lov vil give op mod 100 millioner kroner i statskassen fra 2023.

Læs også

DMI: Sne forventes i næste uge

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip