TV 2-vejret med opdateret vinterprognose: Viser sne juleaften

Skrevet af Emil Martesen

08/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
TV 2-vejret har opdateret deres vinterprognose.

Mest læste i dag

I første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og selvom det inden længe lakker mod enden med de vinterlige tendenser, så skal man ikke pakke hue og handskerne alt for langt væk.

Det løfter TV 2 Vejrets daglige hvidjulsbarometeret sløret for.

December måned bringer nemlig en særlig spænding med sig i Danmark: Vil vi få en hvid jul?

TV 2 Vejret følger nøje med i udviklingen og opdaterer dagligt deres hvidjulsbarometer, som giver en indikation af sandsynligheden for sne på juleaftensdag.

Og nu har den seneste opdatering set dagens lys.

Den 8. december viste barometeret en 20 procents chance for en landsdækkende hvid jul, hvilket har vakt interesse og håb blandt mange danskere.

Frem til 15.-16. december er usikkerheden fortsat meget stor i vores prognosemodeller, men fra cirka 10 dage før juleaften vil prognosen normalt blive mere og mere sikker – og flere prognosemodeller begynder samtidig at vise deres bud.

For at kvalificere sig til en landsdækkende hvid jul skal der ligge mindst 0,5 centimeter sne i 90 procent af landet om eftermiddagen juleaftensdag.

Historisk set har Danmark oplevet flere hvide jule, med de seneste landsdækkende hvide jule i 2009 og 2010. I 2022 var vi meget tæt på en landsdækkende hvid jul, da et større snevejr lillejuleaften gav et snedække i omkring 80 procent af landet juleaften.