TV 2-Vejret varsler om voldsomt vejr

18/09/2023 09:50

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

Efter en række dage med stabilt sensommervejr, truer mørke skyer nu med at få sit tag over Danmark.

En koldfront er nemlig i skrivende stund på vej, og den bringer med sig kraftige tordenbyger, der forventes at ramme flere landsdele i løbet af dagen.

Det løfter TV 2-Vejret sløret for.

"Det er både en varm og ustabil luftmasse, der befinder sig over Danmark, hvilket er ingredienserne til meget intense tordenbyger, der nogle steder helt sikkert vil være med hagl", advarer meteorologerne.

Og disse byger kan resultere i lokale oversvømmelser, med kældre og viadukter som potentielle risikozoner.

Mens første del af mandagen byder på tørvejr i hele landet, med solskin mod nord og øst, varsler skydækket mod sydvest om den forestående koldfront.

Temperaturen vil snige sig op over 20 grader, hvorfor der for alvor er lagt i kakkelovnen til en lummer mandag eftermiddag, når koldfronten ved middagstid forventes at lægge vejen forbi Danmark.

Angiveligt skulle de første tordenbyger ramme den vestlige og sydlige del af Jylland, men som eftermiddagen skrider frem, vil koldfronten bevæge sig mod nordvest, intensiverende tordenbygerne på sin vej.

Midt på eftermiddagen vil de kraftigste tordenbyger sandsynligvis befinde sig i et område fra Thy ned over det centrale Jylland samt Sydøstjylland og Vestfyn.

Øst for Storebælt forventes en roligere dag med tørvejr og temperaturer op til 24 grader. Imidlertid vil aftenen bringe regn til de østlige landsdele, skønt ikke så kraftigt som mod vest.