TV2-værter sammen med samme 20 år yngre elev : TV2 fyrede mænd for det samme – men ser gennem fingre med kvindernes forhold

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

De nye afsløringer fra Journalista.dk skal ses i lyset af, at TV2s bestyrelsesformand i forbindelse med afskedigelserne af Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo udtalte, at ingen var fredede på statsmediet.

I begyndelsen af januar i år, var det slut for både Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo på TV2. Det efter en advokatundersøgelse havde slået fast, at de begge omkring årtusindskiftet, havde været i forhold med den omkring 20 år yngre Therese Philipsen, mens hun var først praktikant og efterfølgende helt nyansat studievært på TV2.

I forlængelse af undersøgelsens offentliggørelse lød det fra stationen, at afskedigelserne skyldtes det umoralske i forhold mellem langt højere placerede og ældre studieværter og så nyansatte og langt yngre journalister.

Læs også

Spice Girl i stor sorg efter dødsfald

Ligesom TV2 via sin bestyrelse og ledelse også slog fast, at der som udgangspunkt ikke gjaldt nogle forældelsesfrister på sager af denne type.

Men det åbne spørgsmål er dog, om mænd og kvinder på TV2 behandles ens i lignende sager. Et spørgsmål der kan stilles på baggrund af afsløringer fra Journalista.dk, som først kunne berette at en meget kendt kvindelig studievært, inden for de seneste år havde været i forhold med både en elev og en praktikant.

Et af forholdene var blandt andet dokumenteret ved, at en af de langt yngre mænd, havde rundsendt en Snapchat-besked til venner og bekendte, hvor han optrådte sammen med TV2-stjernen.

På baggrund af omfattende research i og omkring TV2 lyder det nu fra Journalista.dk, at forhold mellem langt ældre kvindelige studieværter og meget yngre mandlige medarbejdere, synes overraskende normalt.

TV2s påstand : Vi reagerer kun på henvendelser fra krænkede

Det skyldes at mediet nu kan afslører, at endnu en midaldrende kvindelig nyhedsoplæser fra TV2, indenfor de seneste år, har været i et forhold til en langt yngre mandlig kollega. Ifølge Journalista.dks oplysninger skulle der endda være tale om, at den omkring 20 år yngre mandlige TV2-ansatte er identisk med eleven, som tidligere har været i et forhold med nyhedsoplæserens jævnaldrende værtskollega.

Journalista.dk oplyser at man har forsøgt at få en udtalelse fra TV2 i forhold til, om det statslige medie ønsker at få oplyst navnene på de kvindelige studieværter og mændene, som de har været i et forhold med.

Det eventuelt for at foretage en undersøgelse i stil med den, som for snart et år siden ramte Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo. Men fra TV2s kommunikationsafdeling lyder det, at man først vil reagere på sagen, hvis de langt yngre mænd henvender sig og oplyser, at de er blevet krænket.

En udmelding der er kommet på trods af, at Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo blev fældet af Therese Philipsen, selv om det oprindeligt ikke var hende, der henvendte sig selv til TV2.

I stedet var der tale om, at medarbejdere herfra kontaktede hende – hvilket efterfølgende blandt andet medførte, at hun deltog i stationens advokatundersøgelse.

Læs også

Udsolgt likør får ”Fedladen” kvinde til at bide Aldi-medarbejder