Tyskland indfører karantæne til danskere

Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix

Danskere begynder efterhånden at få svært ved at rejse ud. Nu har Tyskland inført, at flere danskere skal i karantæne, hvis de krydser grænsen.

Smitten er desværre gået hen og blevet så høj i Danmark, at Danmark efterhånden betragtes som et risikoland. Det betyder, at danskere ikke bare lige sådan kan få lov til at rejse til alle de lande, de skulle have lyst til.

Læs også

Kvinde får chok, da hun finder ud af, hvorfor hjemmet er fuld af sorte prikker

Det land Danmark først åbnede grænsen til i forbindelse med den første bølge, var Tyskland, men nu begynder tyskerne så småt at lukke ned igen, så danskerne ikke kan krydse grænsen.

Sådan vil det hvert fald være for danskere, der kommer fra Region Hovedstaden.

Tyskland indførte onsdag aften et krav om, at man går 14 dage i karantæne, hvis man rejser til Tyskland fra Region Hovedstaden.

Fremvis en negativ coronatest

Hvis du står med planer om at rejse til Tyskland i løbet af de nærmeste par dage, så er det stadig muligt uden karantæne, selv hvis du kommer fra Region Hovedstaden.

Det kræver dog, at du kan fremvise en negativ coronatest, der højest er 48 timer gammel. Dette ‘tilbud’ gælder indtil den 1. oktober. Derefter er det ikke muligt at rejse til Tyskland, hvis man er bosat i Region Hovedstaden, medmindre man vil gå 14 dage i karantæne.

Hvis smitten fortsætter i Danmark, er det ikke usandsynligt, at Tyskland vil lukke helt ned for danskere. I går skrev Flensborg Avis, at der netop nu overvejes, om man skal lukke helt ned og give alle danskere der krydser grænsen, karantæne.

Læs også

Ulykkelig hændelse: 8-årig i kritisk tilstand

 

 

 

Dagens Gossip