Udenrigsministeriet med fantastisk nyt til rejseglade danskere

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet kommer i dag med godt nyt, særligt til de danskere, der er vaccineret eller tidligere har været smittet med covid-19.

I morgen tager vi hul på den første dag i maj, og det bliver samtidig en dag, hvor mange danskere vil række hænderne i vejret og juble.

Læs også

Mette Frederiksen melder ud: Der er lys forude

Udenrigsministeriet har i dette øjeblik meldt ud, at danskere der er vaccinerede, kan rejse ud til lande der blandt andet er orange, uden at man behøver at tænke på karantæne, når man vender tilbage.

Det betyder kort og godt, at store dele af verden igen åbner op for danskere, der altså har fået de to vaccinestik.

Udenrigsministeriet skriver følgende om lempelserne fra den 1. maj.

 • Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst, dog vil medrejsende større børn fra 15 år til og med 17 år fortsat skulle testes efter indrejse i Danmark.
   
 • Tidligere smittede med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst.
   
 • Færdigvaccinerede og tidligere smittede skal ikke længere fremvise en negativ test før ombordstigning på fly til Danmark fra gule og orange lande.
   
 • Krav om test forud for indrejse i Danmark lempes, så testen må være foretaget maksimalt 48 timer før indrejse (mod de nugældende 24 timer) uanset om der rejses over grænsen eller med fly.
   
 • Udlændinge, som har fast bopæl i orange EU- og Schengenlande, og som er vaccineret i EU- og Schengenlande, behøver ikke længere at kunne fremvise en negativ test eller have at anerkendelsesværdigt formål for at kunne indrejse i Danmark, og de er undtaget fra krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.  Du kan læse mere fra udenrigsministeriet her.

 

Læs også

Hårdtkæmpende Jason Watt: Min kone er stærkere end mig

 

 

Dagens Gossip