Udvisning: Kronisk syge Benny mister sin et-årige datter og kone på fredag

Familien Andersen, mens den stadig er samlet i Hasle på Bornholm. Foto: Facebook.

En bornholmsk familie bliver splittet, efter de har fået nej til familiesammenføring. Den syge far, Benny Kristian Andersen, kan ikke tage til Taiwan med konen og datteren, som skal være ude af landet på fredag.

Benny Kristian Andersen og hans lille familie er havnet i en trist situation, som vil skabe 9000 kilometers afstand mellem far Benny og resten af familien, mor Luisa Lee og datter Emma Lee.

Luisa Lee og et-årige Emma Lee, som er født på Bornholm, er tvunget til at forlade Danmark og tage til Taiwan, hvor Luisa Lee kommer fra.

Det skriver TV2/Bornholm.

Det sker efter familien fra Hasle har fået afvisning på familiesammenføring.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det er meget hårdt at tænke på, og jeg er meget glad for mit barn, og hun er meget glad for mig. Det er min livsglæde, og den tager fra mig, fortæller Benny Kristian Andersen, som er førtidspensionist på grund af en kronisk lidelse, til TV2/Bornholm.

Luisa Lee har været på Bornholm på et turistvisum, mens datteren har dansk statsborgerskab.

Udlændingenævnet begrunder afslaget på familiesammenføring med, at Benny Andersen tidligere har været på kontanthjælp og derfor ikke er egnet til at forsørge familien.

Kan ikke leve i Taiwan 
I stedet påpeger Udlændingenævnet, at Benny Andersen kan "udøve familielivet i Taiwan". Men det forslag kan ikke kombineres med Bennys helbred.

Benny lider af en alvorlig, kronisk sygdom, der har ødelagt hans immunforsvar. Ifølge Benny har hans læge oplyst, at han ikke kan holde til livet i Taiwan.

Nu sætter Benny sin lid til politikerne, som han håber kan se, at der er noget galt med lovgivningen.

- Jeg håber lidt på den regering, vi har nu, får øjnene op for de regler, vi har nu, for de er jo fuldstændigt forkert skruet sammen, siger Benny Kristian Andersen til TV2/Bornholm.

For syg til at passe datteren
I princippet kan datteren, Emma Lee, blive på Bornholm sammen med sin far. Problemet er bare, at Benny er for syg til at tage sig af hende hele tiden, og samtidig vil han ikke skille datteren fra konen.

På grund af udsolgte flybilletter er Emma Lee og Luisa Lee nødt til at tage afsted mod Taiwan allerede torsdag.  

Venner til Benny og Luisa Lee har opretter en facebookprofil til ære for familien ved navn: "Støt Benny Andersen, Luisa Lee og Emma Lee". I skrivende stund har knap 1500 personer klikket "synes godt om" siden.    

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip