Undskylder voldsomme billeder af Christian Eriksen

Foto: Shutterstock

Ikke alle tv-stationer klippede væk, da Christian Eriksens livstruende kollaps fandt sted. En af dem var BBC, der nu undskylder for at bringe de voldsomme billeder.

Danmarks Radio var hurtige til at klippe til helikopterbilleder af Parken, da den danske fodboldspiller kollapsede. Det var dog ikke gældende for alle tv-stationer. 

Læs også

Hareide løb ud af EM-studiet, da han så Eriksen kollapse i Parken

Flere tv-stationer viste billeder af den livreddende behandling af Christian Eriksen, mens de oprevne holdkammerater dannede en afskærmende ring om de uhyggelige scener.

Både seere og fodboldfolk har kritiseret tv-stationernes beslutning om at vise billederne, og nu undskylder engelske BBC for, at de ikke var hurtige nok til at klippe væk. 

"Vi undskylder over for alle, der er blevet stødt af de billeder, vi har sendt. Billederne fra stadion er kontrolleret af UEFA som 'hostbroadcaster', og så snart kampen blev suspenderet, tog vi billederne af skærmen så hurtigt som muligt," fortæller BBC i en officiel meddelelse. 

Tidligere fodboldspiller Gary Lineker, der er ekspertkommentator på BBC Sport, uddyber situationen i et opslag på Twitter. 

"Jeg kan forstå, nogle af jer er oprevet over nogle af billederne, der er blevet vist (det er vi også). Det er host-billeder og ude af vores kontrol. De skulle være blevet på et totalbillede af stadion. Undskyld," skriver han.

DR viste kampen på dansk tv, men den kunne også streames hos Viaplay, der ikke klippede væk fra de voldsomme billeder. I stedet valgte man at blive på billederne fra UEFA.  

Det forklarer Kim Mikkelsen, Group Head of Sport hos NENT, som står bag Viaplay, i en meddelelse, han blandt andet har delt på Twitter. 

"Vi synes, UEFA lavede et worldfeed, som i nogle situationer gik for tæt på. Og da vi var på worldfeedet, kom de situationer ud på Viaplay. Set i bakspejlet ville vi gerne have undgået dette. Men jeg vil ikke på nogen måde anklage mine kollegaer for at have fejlet. De sad i en tilspidset situation og havde nogle forventninger til et worldfeed, som desværre ikke blevet indfriet," skriver han.

Han uddyber, at de efterfølgende har 'fjernet de sekvenser af situationen på Viaplay, så de ikke længere er en del af catch-up-muligheden derinde'. 

Læs også

Christian Eriksen har sendt besked til holdkammerater

 

Dagens Gossip