Uventet pengegave til danskerne: Mange vågnede op til flere penge på kontoen

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Mange danskere kunne i dag glæde sig over, at der var tikket et uventet pengebeløb ind på deres konti.

Hvis du har tjekket din bankkonto i dag, og undret dig over, at der pludselig er tikket et beløb ind, så er der noget om snakken. Mange danskere er nemlig vågnet op til et beløb på deres bankkonti, et beløb der ligger på omkring de 200 kroner.

Læs også

Nu opfordres til at bruge mundbind i hjemmet

Årsagen skal findes i, at mange danskere har fået penge tilbage fra DR Licens. Det skriver Ekstra Bladet i dag, og årsagen skyldes, at beløbet for licens blev sat ned i november, og derfor er der mange danskere, der skal have penge tilbage.

Det er de personer, der har betalt licensen forud for en halvårlig periode, der kan glæde sig over, at der er tikket 200 kroner ind..

Licensen bliver sat ned

Tilbage i 2018 besluttede Folketinget, at der skulle skæres ned på medielicensen i Danmark. Samtidig besluttede de, at den i 2022 skal finansieres via skatten.

Beløbet til licens komme til at falde i en overgangsperiode på 3 år. Det betyder, at licensen vil falde i både 2019, 2020 og 2021 indtil den har ramt et leje, hvor medielicensen går over skatten i stedet.

I 2019 kostede licensen 1.827 kroner. I 2020 koster den 1.353 kroner. Hvad det kommer til at koste i 2021, vides endnu ikke.

Læs også

Her rammer coronaen også: Sådan påvirkes Dronningens nytårstale

 

 

 

Dagens Gossip