Vanvittigt: Så mange kunder overvejer at forlade YouSee

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tv-krigen mellem Discovery Network og YouSee fortsætter. Discovery har foretaget en undersøgelse, og den undersøgelse viser, at YouSee kan stå foran et kæmpe kundetab.

I løbet af den seneste måneds tid, har ingen danskere kunne overse den kæmpe tv-krig, der foregår i medierne. Tv-krigen er mellem Discovery Network og Yousee, og den består af, at de ikke kan blive enige i en fast aftale.

YouSee valgte via medierne at fortælle, at de ikke længere ville tilbyde Discoverys kanaler i deres faste tv-pakker, hvilket betyder, at Kanal 4, 5, 6, 9, Eurosport 1&2, Discovery Channel, TLC, ID, Animal Planet og Discovery Science ikke længere vil kunne ses af YouSees kunder.

Discovery var rystede over, at Yousee valgte at meddele det via medierne, og ikke talte med Discovery først, og sidenhen har der været en decideret mediekrig mellem de to aktører.

Læs også

100.000 husstande mister tv-signalet: Sådan får du det igen

Krigen er dog langt fra færdige endnu, for Discovery Network ønsker ikke, at deres kanaler ryger ud af de faste pakker hos YouSee, og de har derfor lavet en undersøgelse via analyseinstituttet YouGov.

Denne undersøgelse viser, at det kan få gigantiske konsekvenser for YouSee, at de laver om på deres pakker.

18 % har svaret, at de helt sikkert vil skifte tv-udbyder, hvilket betyder, at omkring 203.000 kunder vil stoppe deres abonnement hos YouSee, og det tal vokser, hvis de andre kunder der overvejer at opsige abonnementet, vælger at gøre det.

15 % overvejer at skifte, mens 10 % gerne vil skifte, men er bundet af deres lejemål eller antenneforening.

Der er stor efterspørgsel af vores kanaler

Alt i alt har YouGov regnet frem til, at hele 51 % af YouSees kunder hvilket svarer til cirka 575.000 husstande, er interesseret i at opsige deres abonnement.

“Undersøgelsen viser, at det er stor efterspørgsel af vores kanaler, hvilket vi naturligvis er meget glade for. Men, den viser også, at der er en stor frustration hos tv-seerne på baggrund af YouSees udmeldinger om ændringer i tv-pakkerne. Vi står desværre i en situation, hvor YouSee har fravalgt vores kanaler og opsagt sin aftale med Discovery. Det er selvfølgelig meget beklageligt, og det er opsigtsvækkende at YouSee forsøger at legitimere deres beslutninger i en undersøgelse, som tydeligvis ikke opfanger seernes reelle ønsker,” fortæller Christian Kemp, der er administrerende direktør i Discovery Networks Danmark.

Er du YouSee-kunde, og har du tænkt at opsige sit abonnement på baggrund af de varslede ændringer i tv-pakkerne?

Læs også

Mand sagsøger Apple for stort beløb: I har gjort mig homoseksuel

 

 

Dagens Gossip