Vi bruger det alle om sommeren: Nu vil Føtex droppe salg af populær vare

Foto: Scanpix

Fra årsskiftet vil Føtex ikke længere sælge den omstridte vare af hensyn til miljøet, lyder det fra supermarkedskæden.

Til børnefødselsdagen, picnic i skoven eller jubilæet.

Når der skal afholdes festligheder med mange gæster, så vælger mange danskere at spare på opvasken og købe engangsbestik og kopper, glas og tallerkner i plastik, der nemt ender i skraldespanden efter brug.

Men fremover vil engangsbestikket ikke være at finde på hylderne i Føtex supermarkederne landet over, da produkterne udgår, skriver supermarkedet i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at miljø og dyreliv lider under det store forbrug af plastik, og vi gør alt for at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt. Derfor vil vi senest fra nytår have erstattet alt engangsservice i plast, så kunderne i stedet kan købe mere bæredygtige alternativer. Det er første skridt, og vi vil følge op med nye initiativer, der kan bekæmpe plastforurening, siger Føtex' direktør, Thor Jørgensen.

Læs også

Mand får kæmpe chok, da han mærker noget kravle op af benet: ‘Den rører mig på kronjuvelerne’

Hvert år ryger der i alt 25 millioner stykker engangsbestik og -service i kurven, når danskere handler ind i Føtex.

Føtex skiller sig af med engangsservice i plastik, der ikke længere bliver at finde på supermarkedets hylder. Foto: Shutterstock

Supermarkedet ved endnu ikke hvilke produkter, der skal erstatte platiskbestikket. Foto: Shutterstock

Og selvom der endnu ikke er fundet alternativer til det populære engangsservice, så lover Føtex direktør, at der fremover vil være et øget fokus på at udfase plastikprodukterne fra deres sortiment. 

- Vi må erkende, at vi i dagligvarehandlen sammen med kunderne kan gøre en stor og positiv forskel, når det gælder om at spare miljøet for plastik. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at finde alternativer. 

Læs også

Storbarmet kvinde ydmyget af arbejdsgiver: Da hun søger et job, får hun ubehagelig mail retur

Nu har vi som de første lovet, at engangsservicet i plast er væk senest fra nytår, og så vil vi følge op andre steder, hvor plast er unødvendigt, siger Thor Jørgensen. Ifølge en opgørelse fra EU, så stammer 17 procent af alt flydende affald i Middelhavet fra engangsservice i plast, og i England har selv McDonalds valgt at fjerne plastiksugerørene. 

Ændringen træder i kraft per 1. januar 2019 og gælder alle Føtex’ 101 varehuse landet over.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip