Vigtig information til danskerne omkring coronapasset

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

I dag skal danskerne begynde at bruge deres coronapas, og derfor kommer der en vigtig information.

I dag den 6. april begynder Danmark at genåbne yderligere. De liberale erhverv har fået lov til at genåbne, men det er altså under det krav, at de kun tager mod kunder, der kan fremvise et gyldigt coronapas.

Lige netop dette kan gå hen og blive besværligt for mange, og derfor kommer der en vigtig information til danskerne, så man ikke ender i en situation, hvor man har bestilt tid, men alligevel ikke kan få coronapasset frem.

Læs også

Janni Pedersen: Jeg dør nærmest af lykke

Der er nemlig rigtig mange danskere, der kommer til at benytte sig af coronapasset, der midlertidigt kan findes på sundhed.dk, og det kan betyde nedbrud og ventetider.

Derfor foreslår direktør for Sundhed.dk, Morten Elbæk Petersen, at danskerne printer deres coronapas ud, så de ikke ender med at gå forgæves til en frisøraftale eller lignende.

“Der vil kunne opstå kø. Så vi vil bede danskerne bede om kun at bruge Sundhed.dk, når det er nødvendigt, og så skal man printe en udgave af sit coronapas,” lyder det fra direktøren til TV2.

Foruden genåbningen  af de liberale erhverv, så åbnes der også op for flere skoler fra i dag. Klasserne 5-8 åbner op for 50 procent fysisk fremmøde, og det samme er gældende for ungdomsuddannelser og voksenuddannelser.

Læs også

Mette Frederiksen: Det er vi mange der ser frem til

 

 

Dagens Gossip