Vigtigt budskab fra Mette Frederiksen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen tager hul på noget, der ligger hendes hjerte nært.

I et nyt opslag på Facebook forholder statsminister Mette Frederiksen (S) sig til udsatte børn og unge her i landet. 

 

"Jeg vil gerne sætte lidt ord på et af de emner, der ligger mit hjerte utrolig nært. Nemlig vores udsatte børn og unge i Danmark," skriver statsministeren, inden hun uddyber:

Læs også

Alan parkerede sin bil korrekt: Kom tilbage til modbydelig besked i forruden

"Både dem, vi hører om i medierne og her på sociale medier. Og også dem, der ikke får så megen opmærksomhed. Dem, der lever i de mest udsatte familier."

 

"De har optaget mig gennem hele mit politiske liv. Derfor fik de også en helt særlig plads i min første nytårstale som statsminister. Og før valget sagde vi klart, at flere udsatte børn skal have en bedre barndom. Børn, der har oplevet misbrug, vold og svigt."

 

"Alt for mange udsatte børn ender desværre som udsatte voksne – fordi vi ikke gjorde nok, tidligt nok," fortsætter Mette Frederiksen. 

Et særligt ansvar 

Årsagen til Mette Frederiksens opslag er, at den såkaldte 'Børnenes lov' er blevet vedtaget. 

 

"Vi har et helt særligt ansvar over for dem. Og jeg er utrolig taknemmelig over, at et bredt flertal i Folketinget i denne uge er blevet enige om at påtage sig det ansvar. Med Barnets lov tager vi entydigt børnenes parti."

Ifølge statsministeren ville Socialdemokratiet selv været gået længere. 

 

"Stod det til regeringen, ville vi gerne være gået endnu længere. Sådan er det, når flere partier skal blive enige. Regeringen har ikke flertal alene. Og jeg er glad for, at det er lykkedes at få så mange partier med."

Læs også

Det lugtede af lort, da Laura kom ud fra badet: ‘Åh gud, lad det være chokoladesovs’