'Vil du have en gratis computer?' Dansk elektronikkæde misbrugt i vanvittigt svindelnummer

Foto: Shutterstock

Et ganske snedigt svindelnummer vil lokke kortoplysninger ud af godtroende mennesker, der falder for et helt særligt tilbud.

Hvad siger du til en spritny og lækker Macbook gratis - så længe at du bare betaler fragten?

Det ville jo være ganske fantastisk, hvis man var så heldig, at kunne få fingre i en lækker Macbook, der normalt koster på den forkerte side af 11.000 kroner.

Men det meget særlige tilbud bliver i disse dage delt på Facebook af nyhedssiden Dagbladet, der har skrevet en falsk nyhed om det specielle tilbud fra elektronikkæden Power.

I artiklen ‘Power tabte retsag: Nødsaget til at give restparti af Macbooks ud gratis’ kan man læse et citat, der angiveligt skulle være fra Powers egne advokat: 

Det er den falske nyhedsside Dagligbladet, der har formidlet den avanceret form for svindel. Foto: Dagens.dk

Flere brugere på Facebook har også advaret mod svindelnummeret. Foto: Dagens.dk

- Det er en fejl fra vores side af, og derfor har vi tabt denne varemærke retssag, der nu har stået på i to måneder. Vi har nødssaget, til at sælge disse Macbooks som Power har tilbage, ellers vil der komme yderligere omkostninger fra Power af. Derfor har jeg rådet Power til at sælge dem, uden nogen fortjeneste, skulle det eftersigende lyde fra advokaten Claus Enkkjærg i artiklen.

Læs også

Solbrændt? Du har med garanti dette vidundermiddel mod rød hud i køleskabet

Følger man et link på siden, så kommer man videre ind i en betalingsportal, og her står det klart, at man kun skal betale fragten for computeren, der ender på syv kroner - svarende til cirka én amerikansk dollar.

Men i virkeligheden er der ingen computer, og Power i Danmark afviser på det kraftigste, at man udnytter ‘tilbuddet’.  

Administrerende direktør i Power Jesper Boysen vil have lukket ned for det avanceret svindelnummer. Foto: Power

- Vi er bekendt med dette scam og gør alt for, at svindelnumre med POWER som afsender bliver anmeldt og fjernet, siger Jesper Boysen, administrerende direktør i POWER. - Skulle man være i tvivl, så spørg i en af vores butikker, ring eller skriv til os – eller tjek om der ligger informationer om tilbuddet på vores hjemmeside eller POWERs egne sociale medier, siger Jesper Boysen til Dagens.dk.

Svindelnummeret lokker kortoplysninger ud af folk, og eftersigende har nogle brugere oplevet, at de er blevet tilmeldt en tjeneste, der hver måned koster 57 euro hver måned, svarende til 425 kroner om måneden.

For Power i Danmark er det langtfra et særsyn, at butikskæden bliver brugt af svindlere, men alligevel ærgrer det Powers danske direktør:

Læs også

Forældre raser over lærer: Tvinger elever til at drukne vaskebjørne

- Danskerne har tillid til Power, så det er selvfølgelig ubehageligt, når vores navn bliver misbrugt på fup-hjemmesider.

- Vi oplever – og ser hver uge også andre danske tilfælde på – at bagmændene bag misbruget bliver mere og mere snu i deres facon at forsøge at fuske på, hvor der både anvendes SMS, e-mail, facebookopslag og annoncer til at snyde danskerne, siger Jesper Boysen. 

Han har nu sat både advokater og politiet på sagen, for at få stoppet det udspekulerede svindelnummer.

- Vi har allerede kontaktet politiet, og vores advokater forsøger at lukke den falske hjemmeside. Det kan dog være en vanskelig proces, da fup-hjemmesiderne typisk er lokaliseret uden for landets grænser, siger Jesper Boysen til Dagens.dk.

Det har umiddelbart ikke været muligt at kontakte firmaet bag svindelnummeret inden deadline. 

Forsker: Derfor bør du ALDRIG sove med åbent vindue om natten

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip